2011-11-30
  01:01:40

Vecka 22

Igår vid 01-tiden kände jag lillprinsessan sparka & röra sig för första gången någonsin. Klart man kännt lite " fladder " innan, men den här gången gick det att känna med handen utanför magen. Superhäftigt, ÄNTLIGEN!

Känner att jag börjar växa ifrån stadiet " småtjock", nu ÄR jag ju jättefet! :-)


2011-11-30
  00:18:04

City jubel

Den här dagen har vart strålade trotts regn & mörka moln. För en gångs skull har jag fått vara i city & jobbat, träffat de gammla kråkorna och kännt mig lite som hemma igen. Ja, när jag skriver kråkorna menar jag naturligtvis mina arbetskamrater. Dom små "hotwingsen" med ett annat bra passande ord..

Slutade vid 17- tiden & skuttade direkt därefter till pastahuset & åt med Cajsa, kul & se den lilla skrutten igen :-) vi han med en sväng på stan efter käket & jag köpte en julklapp till pappa.

Imorgon är det onsdag & jag är ledig. Vet inte riktigt vad jag ska göra, men kanske försöker jag ragga upp någon frisör som har en slatt-tid över till mig. Jag ser förjävlig ut i huvudet för tillfället! Har inte klippt mig sen nov förra året, galet länge sen med andra ord!

Nu ska jag kolla om diskmaskinen är klar så att jag kan plocka ur den & sedan gå och sussa, natti natti!

Kvällsfika, tomtecupecake & ljuspepparkaka. Givetvis med en stor kopp te till :-) Mm..


2011-11-28
  10:51:11

Strålande morgon

Vaknade av solens strålar i mitt ansikte idag, synd bara att humöret på mig inte var lika ljust. Somnade småtjurig & drömmde världens mardrömmar om att Tobiaz lämnade mig. Jag såg med egna ögon hur han kysste någon annan & allt kött och blod bara rammlade av mig. Jag kunde liksom inget göra, mer än att stå där och säga "varför" ?

Skakar av mig de värsta, känner att energin är påväg tillbaka. Ligger fortfarande kvar i sängen och svettas lite. Det är helt ljust här inne & jag fattar inte hur klumpen brevid kan sova så tungt.

Skall snart hoppa in i duschen & börja småbereda mig för jobbet ikväll. Börjar vid 14 & kör till 20.30, hoppas det blir lungt.

Igår vaknade jag minsann såhär mysigt, med en våt nos i pannan och en stor puss i hela ansiktet. Åh, underbara Maya!


2011-11-28
  01:19:23

Go Kendra!

Tack för senaste kommentaren, jag har totalt glömmt bort att berätta för er att min lilla Kendra blev med i nomineringen till årets lussekatt i eskilstuna kurien. Det var över 300 sökande små tussar, & MIN lillastora tös blev en av de ynka 20 som valdes ut!

Alla missar tycker jag är värda att vinna faktiskt eftersom var och en är unik på sitt sätt. Varje liv har en egen liten berättelse liksom, många har haft de lite svårare än andra. Hur som helst så är jag världens stoltaste matte att hon kommit så långt, min underbara lilla tjej- du är bäst! HEJA!!

Vill du att Kendra ska bli årets lussekatt, rösta här:
http://ekuriren.se/lussekatten/1.1265937-1-kendra


2011-11-27
  01:18:32

Lyckligt lottad

Min kväll har kort sagt vart helt underbar. Julstämningen har börjat att spridas inombords & jag har plattsat mig väl här ute på landet, hos mor & far. Efter många timmars prat & stoj med mängder av ost, kex, pepparkakor, fruktfat & glögg känner jag att sömnen inte kommer vara några som helst problem inatt. Faktum är att nu är det nära.. Riktigt nära! Känner mig alldeles matt i kroppen & ögonlocken är tunga.

Har dessvärre inte vart på hugget med kameran idag, så jag får sprida lite bildglädje imorgon istället. För första gången på vääääldigt länge ser jag äntligen fram emot att det är söndag! julpynt & julbak så det heter duga.

Kram & godnatt!


2011-11-26
  17:48:11

Bussinlägg

Sitter på buss 213 mot landet för lite familjemys med mor & far, och lillebror förståss. Hörde ryktas om att deras grannar skulle titta in för lite glögg & snittar, spännande och se!

Finns det tid över tänker jag passa på att snika in i bastun & kanske ta ett bad i jacuzzin på altan. Perfekt nu när det är kallt & lite stjärnhimmel ute. Ni som känner mig vet hur frälst jag är i stjärnhimmel, Finns det något vackrare? Jag har alltid blivit inspererad av dem, gråtit under dem, skrattat under dem- mja, stjärnorna har nog alltid sett & vart med mig överallt & ingenstans.

Skulle ha dragit en sväng på stan tidigare idag & börjat julhandla lite, men icke. Fann ingen som helst ork, utan tog en lång dusch efter att jag vaknat & slog mig ned framför datorn i myskläderna efter det. Klickade hem hela 3 julklappar & en gravidklänning efter många om & men. Snabbt & smidigt!

Här ser ni förästen min fin fina tavla jag införskaffade mig igår, kommer bli så fint i vardagsrummet!


2011-11-26
  01:41:53

Aj, mina fötter!

Imorse var jag uppe & yrade redan före 5 på morgonen, skönt att vakna i tid- mindre skönt att min kropp verkar ha tagit rätt mycket stryk av det. Klockan är visserligen över midnatt & jag hade kunnat sova för länge sedan, men det är ju trotts allt fredag & jag har vart så upptagen med min kära man under dagen att faktiskt ingen utav oss hunnit få en skymt av klockan ens.

Vi har julhandlat lite, mat & ljusstakar främst. Sedan hittade jag även lite smått & gott som en ny tavla till vardagsrummet som numera ( efter helgen ) kommer gå i färgen lila. En rosa liten sparbössa med kissebebis motiv blev det även också :-) det är bra att börja i tid.

Nu ligger Tobiaz inne i vardagsrummet helt själv & tittar på en av 3 filmer vi hyrde tidigare ikväll. Jag tröttnade redan efter en halvtimme och har nu krupit upp under täcket i sängen, mina fötter gör så ont att tårarna inte alls är långt borta. Har försökt massera dem i en evighet nu känns det som, men de verkar inte vilja hjälpa. Kanske kan man försöka sova bort smärtan?

Imorgon en ny dag, vilket såklart innebär nya tag! Lite shopping står på listan även då, sedan blir det familjemys ute på landet under kvällen. Bada jacuzzi, basta & dricka glögg låter väl inte så fel det? ;-)


2011-11-24
  08:14:41

Pynt

Bara att upp & hoppa igen då, dygnen går så fort nu för tiden att jag inte ens har koll på vilken veckodag det är. Sitter som vanligt på bussen & njuter lite av "lugnet före stormen", längtar efter min kanellatte..

Trodde aldrig jag skulle komma upp imorse, förän tanken slog mig att det faktiskt låg en ensam stackars saffransbulle i köket & väntade på mig. Bulle och knäckemacka, vitamintillskott & juice till frukost. Inte illa, inte illa..

På tal om saffranbulle, jag njöt lite extra när jag klev utanför dörren & insåg hur många det faktiskt är som redan välkomnat julen i sina fönster. Ljusstakar & stjärnor praktiskt taget överallt! Och så har vi ju den andra klassen för sig, som kör på discobelysning, uv- rör & meterlånga ljusslingor som bara växer från balkongen. Ja, ni anar väl vilka jag syftar på. Inte är det vackert, men som sagt. En klass för sig!

Väl nere på stan satt även där julbelysningen uppe, det glittrade i ögonen på mig- & gör förmodligen fortfarande. Började plöttsligt längta efter Tobiaz hand, åh min gulleplutt!

Nu dags att kliva av bussen, håll tummarna för en bra dag! Puss & kram.


2011-11-23
  23:15:34

Fröken virrpanna

Äntligen nedburrad under täcket efter en kall & konstig dag. Humöret har vart på topp, men med tanke på hur förvirrad jag vart tänker jag inte direkt jubla över dagen!

Imorgon väntas en öppning, skönt är väl det. Slutar skapligt så har lite tid över till att förbereda helgen & skriva en inköpslista. Bla måste jag trolla fram nya ljusstakar & julstjärnor. Gardiner & en ny köksmatta tänkte jag även försöka luska fram..

Hinner jag blir det även lite julklapps köp, så vida jag inte tar allt över internet i år igen- så jäkla enkelt, snabbt & smidigt. Tips till alla er som har tidsbrist och/eller jobbar mycket. Från vissa sajter kan man till & med få "klapparna" inslagna. Perfekt ju!

Tänker köpa med mig en stor saffranskrans från jobbet imorgon som jag tänker smaska på under kvällen till premiären av julskivan här hemma. Borde man köpa en flaska glögg också kanske? Nä förästen, det får vänta tills på söndag.

Nu släcker jag & sockerbullarna ner här, kendra ligger redan & snoosar i min armhåla.

Godnatt!

Kila gosar med paket så ofta hon får chansen. Ska bli kul & se hur hon reagerar på kommande högen under granen..


2011-11-22
  23:17:40

Min bebis har ett hemligt namn

Jag har fått lite frågor & funderingar på vad lilltjejen skall heta, självklart har vi börjat att fundera! Faktum är att jag redan känner mig ganska så bestämmd. Tobiaz är inte riktigt med på det ännu, men jag håller till viss del med honom- det finns så många fina namn här i världen att välja mellan!

Känns som att jag ännu inte vill avslöja vad det lutar åt eftersom vi ännu inte är helt överens. Men än sålänge är jag själv HELT bombis på vad JAG vill..

För skojs skull kan ni väl slänga in en kommentar med förslag på flicknamn :-) udda men speciella vore ett plus!

Gravidkula vecka 21 på bilden.


2011-11-22
  23:00:28

Bebis första paket

Även om jag inte riktigt vart på hugget idag så resulterade sig dagen skapligt bra endå. Mycket tack vare josse, som som vanligt sken omkring som en solstråle i köpcentret. Undrar om hon spettsar sin cola hon alltid har i handen med nån form av lyckopiller? Skämt & sido, men hon lyckades flåsa av sig lite glädje på mig. Vilket jag i stortsett fortfarande sitter här & överlever kvällen på.

Ett paket! Bara sådär? Bebis klappar händerna & gör lite slängkyssar till henne, tack världens bästa Josefin!

Halvligger för övrigt i soffan just nu, har precis smällt i mig sallad till middag, en mycket sen sådan. Skall snart dra fram bullpåsen & smocka lussekatter, kunde inte låta bli att "tjyva" med mig två stycken från jobbet. Vi hade premiär idag! Huh, det är inte det lättaste att vara gravid & jobba på ett konditori ska jag tala om!

Men som sagt, lussebullar nu då!
Kram på er.

 


2011-11-22
  13:25:10

Årets lussekatt!

Idag mår jag lite halvdant, känner mig inte på topp trotts sovmorgon & glatt humör. Drömmde mardrömmar om mina små missetösar vilket inte alls var okej. Skulle aldrig låta någon ta dem ifrån mig!

Sitter som vanligt & skriver från bussen, inte det minsta pepp på att strax kliva av & in i den där ruskigt fula köpcentret. Kör till halv nio ikväll, bu!

Nominerade min vackra Kendra till eskilstuna kurirens lussekatt igår, håller tummarna! Röstningen verkar dock inte sätta igång förän bilden publicerats i tidningen? HEJAA!!

http://ekuriren.se/lussekatten/1.1263060-kendra


2011-11-21
  20:25:22

Klantarsel

Fröken trött är mitt första namn ikväll! Jag mår inte alls bra i kroppen & funderar starkt på att inom kort krypa ned & försöka ladda om batterierna inför morgondagen. Jag fick yrsel & illamåeende på bussresan hem & halvsprang sista biten fram till porten, i samma ögonblick som jag ser dörren framför mig inser jag att nycklarna ligger kvar på diskbänken borta på jobbet, vilket idag var på tuna park. Ni kan ju bara föreställa er hur jag såg ut: förbannad, förvirrad & så jäkla nära att bryta ihop totalt. Vad är oddsen att lyckas med detta liksom..

Tur jag hade min sockertopp på sitt jobb,mitt i stan. Vad hade jag tagit mig till utan honom?

Ligger för tillfället i soffan, kollar på pengarna på bordet. Riktigt dåligt program, men vad gör man.. Har smockat i mig en cupecake med choklad & philadelphia. Yummy! Kendra är lika gottegris som mig, så vi delade faktiskt. Här ligger hon mätt & belåten och flirtar lite med mig i soffan, sötnosen.


2011-11-21
  08:10:22

Gääsp!

Ny dag, nya tag! Uppe med tuppen, men inte lika pigg som jag önskade. Får hoppas kaffet gör sitt väl framme på jobbet, kaffelatte med kanel. Mums!

Efter allt prat om att det skulle komma snö idag blev jag nästan lite besviken när jag vaknade imorse. Hade ju räknat med vit mark & frostiga bilrutor överallt, attans! Ser ut som att jag får hålla ut ett tag till..

Sitter för övrigt på bussen just nu, den är smockfull. Det luktar äckligt & mitt morgonhumör tål inte riktigt alla människor som råblänger just nu. * ger dem onda ögat tillbaka *

Graviditetssymptomen är fortfarande väldigt milda & det känns som om jag klarat mig riktigt bra. Man har ju hört skräckhistorier från alla håll & kanter, men jag antar att det är en snäll bebis där inne.

Jag kan borsta tänderna utan att må illa & dem värsta humörsvängningarna är så gott som borta. Jag mår ovanligt bra & skrattar högt & öppet mer än vad jag någonsin gjort tidigare. Till & med i sömnen!


2011-11-20
  23:43:01

Babyroom

Vilken skön kväll! Det blev som tidigare nämnt tjockismat till middag, närmare bestämmt kebabpizza! Till efterrätt gottade vi oss framför bla beck & harry potter med godis & saft. Jag vet inte om det var särskillt mysigt, men huvudsakligen så var det åtminstonde gott. ( evil laugh )

För övrigt så har jag spenderat timmarna väl den här dagen, bland annat har jag röjt undan sjukt mycket kläder & dyl inne i vårt lilla "kotterum". Det tog sin lilla tid kan jag ju lova, men nu sitter det åtminstonde gardiner uppe. Det varken står eller sitter något i vägen på både vägg & golv- så nu är det snart bara börja att inrea! Längtar tills spjälsängen & skötbordet är på platts, & för att inte tala om alla krambjörnar och leksker..

Nyduschad insvept i nytvättade lakan, mätt & belåten, lite lyckligare än någonsin.. Det, är inte helt fel en söndagskväll som denna kan jag säga er! :-) Tack & bock.


2011-11-20
  21:01:36

Kila säger hello!


2011-11-20
  13:49:44

Krawel

Nu var det snart en hel timme sedan jag slog upp ögonen efter en fantastisk natt på närmare 10 timmars sömn. Känner att det bästa som finns är att vara ledig & inte ha några som helst "måsten" att göra. Ska nog rulla runt här ytterligare en stund, tills jag funnit en ide på vad jag ska äta. Tobiaz är också ledig idag, så senare sen har han lovat cheesburgare från donken. Men knske ändrar jag mig till pizza istället. Skulle ju bli en succe till kvällsmat, garanterat!

Tänker lite på min lilla sprattelprinsessa där inne, undrar hur hon har det. Om hon gillar när jag bökar omkring såhär mycket just nu? Åh vad jag längtar tills jag kan känna en spark eller två..

Dags att börja röja lite inne i bebisrummet, vika lilltjejens kläder & fortsätta förbereda lite. Yeey!!


2011-11-18
  22:31:58

Ultraljud

Nu är det gjort, nervositeten finns det bara en ynka glimmt kvar av & jag kan inte minnas att jag kännt mig såhär lycklig & förväntansfull tidigare i mitt liv.

Hela jag sprack av glädje idag när du dök upp där på lilla skärmen som världens finaste. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle vara så tydligt, att jag till & med skulle få se dina små tår sprattla och din hand gosa omkring där på hakan. Åh vad fint allt var, nu vet jag att du finns, jag vet att du mår bra- & jag vet att det bara är cirka 5 månader kvar innan du tittar ut.

Önskar jag kunde hoppa upp på himmlen & sätta mig på ett moln, skrika ut över hela världen hur lycklig jag är. Vill att alla ska veta, se & förstå. Läntar tills du befinner dig i min famn..

20 veckor gammal är du redan, & den 6:e april är du beräknad att komma ut till oss. 21 cm lång & världens sötaste fötter, din näsa är förmodligen världens gosigaste också..

Mamma längtar efter sin lilla TJEJ riktigt ordentligt nu..


2011-11-18
  00:34:57

Kendra darling 1 år!

Hipp hipp hurra! Idag är det Kendras födelsedag, min lilla siamesbebis ( som inte är siames egentligen ) blir redan 1 år. Lite smågalet vad fort tiden går, & se vad stor & ståtlig damen har blivit! Min lilla pärla, gud vad jag älskar dig.

För övrigt så har dagen gått snuskigt sakta, jag vet inte om det har att göra med att jag viljat få den överstökad så fort som möjligt enda sedan jag slog upp ögonen imorse. Låt det bli fredag nu! Jag vill veta hur allt ligger till, se det där lilla som jag inte förstått existerar än..

Gud vad nervös jag blev nu igen! Måste sysselsätta mig med något..


2011-11-17
  00:08:09

Kärlek


Man skulle kunna tro det är Tobiaz jag matar med banan här faktiskt..

2011-11-16
  15:21:21

Matvrak

Det har snart gått en timme sedan jag slutade jobba men har fortfarande inte kommit härifrån. Fast sitter jag vid ett av borden i serveringen, & har precis moffat i mig en foccacia ( grillad smörgås ). Funderar på att ta ett varv bland barnkläderna på h&m, eller kanske lindex- men fötterna säger lite ifrån. Jag får bita ihop & hålla mig tills på fredag, Tobbe har nämligen lovat att vi ska köpa bääsekläder efter sjukhusvistelsen, förhoppningsvis lite met strukturerat då. Till en pojke, eller till en flicka :-)

Åh, bara tanken får varenda liten droppe blod i min kropp att börja rusa omkring. Hoppas, hoppas, hoppas! Längtar, längtar, längtar!!

Dags för en latte, med kanel såklart! Hej sålänge.


2011-11-16
  08:10:03

Påväg

Som sagt, att åka buss är inte riktigt min grej. Faktum är att jag hatar det! Nåväl, den här gången hann jag åtminstonde med den. Tur är väl det..

Börjar jobba om en halvtimme cirkus. Ett arbetspass kvar ( + det här ), och det imorgon- sedan är jag fit for fight inför mälarsjukhuset på fre! Jag är så uppspelt & nervös så det går inte att beskriva. Tänk att vi får veta hur kotten mår, om allt är som det ska. Jag hoppas den lille ligger rätt till så vi kan se vad det blir för kön. Sist men inte minst får vi även ett preliminärt förlossningsdatum.. Ska bli spännande & se varför jag är så stor dessutom, Ovanligt stor..

Jag får lätta på hjärtat & nervositeten mer ikväll, nu dags att dra på sig vantarna. Riktigt frostigt & disigt ute, är snön påväg måntro? Känns så.

Pappa blev glad för sin farsdagstårta häromdagen, & almanackan han fick! Det gjorde mig varm i hjärtat, han är bäst.


2011-11-14
  02:03:06

Paketfix

Klockan är en aning för mycket för att fortfarande vara vaken, men vad gör det. Jag börjar ju bli van nu, minns inte sist jag sov som en gud under en hel natt. Har supersvårt att koppla av, & känner mig ofokuserad på precis allt. Inte blir det bättre av att sura i ensamhet, det vet jag, men när hjärtat inte längre vill vara hemma hos mig, få mig sådär lugn,trygg & glad som han en gång brukade, ja då blir det lite rörigt i min värld.

Tar ett djupt andetag & försöker tänka lite på morgondagen. Inget jobb står på schemat, men jag måste upp i tid för att hinna piffa till pappsens presenter. Jag skall nämligen ut på landet & fira farsdag lite i efterskott, myspys! saknar dem alla.

Kram på er!


2011-11-12
  22:08:10

Inte så liten längre

Kotten säger hello & välkomnar vecka 17. Dock är jag mycket tveksam till att vi ligger i rätt fas, magen är liksom lite större än vad den borde?

Bara 6 dagar kvar nu, sen får vi äntligen se & veta hur du har det där inne! Jag har inte riktigt valt att lyssna på alla andra som tror att det ligger fler kottar i bulan.. 11 kilo större är jag!

Men man ska aldrig säga aldrig! *klappar kärleksfullt på magen*.


2011-11-12
  21:02:12

Härliga lördag

Då har man gosat ner sig i soffan igen då, näst bästa stället efter sängen- helt klart! Jag nästan drunknar i kuddar & plädar, & på mig har jag favoritmyskläderna.. Och tofflorna förståss! Ljusen har jag glömmt att tända, men bordet som är fyllt av gott & blandat höjer mysfaktorn endå! Kikar för tillfället på " så mycket bättre ", himmla härligt program de där.

Som vanligt ligger jag själv, gubben är på jobbet, antar jag. Det är träligt att vi så sällan hinner prata, eller ens se varandra över huvudtaget. Tur jag är så pass självständig som jag är & faktiskt fortfarande älskar egentid och att vara ensam.

Lite tråkigt att han hitils missat halva min graviditet bara, nåväl.. Oavsett hur besviken jag känner mig så är jag världens lyckligaste som själv får uppleva det här. Det är en fantastisk resa & varje dag är ett steg närmare dig. Min längtan slutar inte att växa förän jag har dig i min famn, älskade mirakel!

Här får ni en skymt av mitt badrum, nu ska jag nämligen ta en lång skön dusch & försöka koppla av lite. Efter det blir de film, härliga lördag!


2011-11-11
  20:34:17

Jag är konstig, jag vet

Lite galet att det redan är helg igen! Tyckte nyss att jag låg med telefonen och bloggade om min förra mysfredag, som om det vore igår lixom..

Dagen har hur som helst vart lite halvglapp, har inte haft alla hästar hemma riktigt. Virrpanna & okontaktbar är två perfekta ord för mig! Har haft sömnproblem hela veckan som vart, & känner mig inget annat än matt om dagarna. Har inte ens en förklaring på varför det är såhär, men jag har mina aningar om att det är graviditeten som spökar. Hur förklarar man det för gobitarna på jobbet? Ellet framförallt kunderna, dom måste ju tro man föddes i farstun eller något..

Har precis tryckt i mig pasta med ostsås, ingen "höjdare direkt", men vad gör det när man endå ligger helt ensam. Drar fram grönsaksskålen & dippen för att fortsätta kvällen framför idol..

Puss på er!


2011-11-09
  13:50:30

Ljuva ledighet

Spenderade även gårdagen en sväng på stan, träffade lilla Sandra & njöt av början på min tvådagars ledighet. Vi tog en fika & jag spanade efter julklappar, som vanligt hittade jag ingenting. Får bli en tripp till v-ås om ett par veckor istället..

Idag har jag i princip sovit bort hela förmiddagen, & snart eftermiddagen för den delen också. Är så trött att jag knappt vet vad jag heter..

Måste sammla lite ork till städ & skur här hemma, det ser förjävligt ut nämligen!
- Nu dags för lunch! Hejsvejs sålänge.





2011-11-08
  01:26:51

Kurr kurr

Timmarna på jobbet gick som tidigare nämnt jävligt fort & det var skönt att sluta lite tidigare. Mötte upp Josse & malin efteråt för en fika, men vi unnade oss lite svull på Ming palace istället. Kinamat är för mig bland det godaste som finns! Nästan iallafall..

Traskade vidare till fiket efter det & tröck både latte & the, och snickerskaka med grädde förståss! Nu borde bebis vara bra nöjd tycker jag..

Faast, det kurrar lite därinne nu igen? Hur i hela friden kan det komma sig? Ser ut som att det blir en nattmacka innan läggdags..

Här har ni dagens stjärnskott som gjorde min dag. Ett hjärta kommer lastaaat till eer!


2011-11-07
  23:31:10

Änglapingla

Bara minuter efter att jag skrev mitt halvluddiga inlägg imorse så låg jag & snarkade, även om det bara blev cirkus tjugo minuter så räckte det gott & väl för att jag skulle känna mig dubbelt så pigg. Timmarna på jobbet gick bra, och även rätt fort. Dödsskönt!

Måste visa er mitt fina Bola- smycke ( gravidsmycke ) jag beställde hem igår, kan även kallas som det så fint heter, änglapingla. Smycket används runt halsen i väntans tider och avger ett diskret pinglande mot magen när man rör sig. Pinglandet kommer från en liten xylofon som finns inuti smycket som barnet kan höra tydligt, det sägs att från och med 20:e veckan kan barnet känna igen ljudet & finna det som lugnande och mycket rogivande. Även efter födseln kan barnet känna igen ljudet och bli lugn av det.

Väl värt att testa tycker jag, & jisses vad många olika figurer former och färger det fanns! Det vanligaste verkade vara en rund halvtråkig kula i metall som hängde i ett svart snöre. Jag valde ett smycke i äkta silver med guldplätering, bolan (berlocken) är dessutom något större än standardmåtten, och lite lagom annorlunda.

Längtar tills jag får mitt!

    


2011-11-07
  08:25:39

Dödstrött

Uppe med tuppen? Eller inte helt enkelt. Jag hade gärna sovit ett par timmar till, men livet är bra surt ibland har jag lärt mig. Känns som att sovmornarna tynar allt mer för varje dag, & jag kan ju bara föreställa mig hur det blir när kotten träder fram. Fast då är jag säker på att de kommer vara värt de, kännas lite värdigare än att tvinga lämna sängen för två tapetserare iallfall.

Halvligger i soffan just nu, halvsminkad, halvruffsig & halvt död. Känns som att jag skulle kunna somna när som helst, men tekoppen jag håller i min hand skulle bara göra ont att få över sig. Kollar lite på vakna med the voice & försöker ignorera tjommarna i hallen. Lite jobbigt att vi har glasdörrar, man känner sig ganska så granskad oavsett om de är stängda..

Blä vilket morgonhumör jag har! Nåväl, snart dags att göra sig redo för jobb, men först ca 1 timmes tvtittande..

Snaaaark!!
Martin Björk gör min dag! Tuuur..


2011-11-07
  01:00:59

Matmys

Då låg man till sängs igen då, känns som att jag nyss steg upp härifrån. Man skulle kunna säga att det är mitt egna lilla bo de här, sängen. Det är hit jag längtar varje vaken timme att få komma tillbaka till & burra ned mig i ide, ungefär.

Hur som helst så har dagen vart toppen, även om som vanligt väldigt lite blivit gjort. Legat på soffan framför tvn som vanligt, men har även vart på middag hemma hos farmor under eftermiddagen & kvällen. Det bjöds på supergod mat & mysig film bla från min student 09. Tänka sig att jag inte fått se den där filmen förän nu! Fyy, jag blev helt svettig av den.. Pinsam & dyngrak säger väl allt! Nåväl, jag var ju lycklig iallafall.. & det var ju några år sedan nu.

Borde försöka sova lite nu kanske, upp & hoppa tidigt imorgon eftersom de kommer & fortsätter med tapetseringen redan vid 07. Jag börjar inte jobba förän efter 10, vilket är likamed surt! Det får väl bli en lång frukost eller något.. Igen!

Hittade en gobit i fruktskålen, någon som vill smaka?


2011-11-05
  17:37:06

Lantiskänsla

Då har man plattsat sig i soffan långt ute på landet, för tillfället själv. Pappa står på övervåningen i köket & bakar pizza, mamma är på jobbet men borde trilla innanför dörren när som helst. Känns super!

Har precis som jag längtat så länge efter var ute på en prommis med Maya. Det var verkligen underbart att få se det lilla söta samhället igen, tänka sig vad hus och byggnader åldras fort. Och tänka sig vad saker &ting krymper ju äldre man blir. Det var många flashbacks som singlade omkring inombords kan jag lova..

Skolgården, hoppahage mönstren i asfalten, gympasalsdörrarna, gungorna och till och med gruset på lekplattsen fick mig att nästan fälla tårar.

Tiden har gått så fort, det är lite läskigt nästan. Känns som att jag nyss var barn själv, & nu ska liksom snart få ett!

Har du någon gång funderat på hur fort tiden går?


2011-11-05
  11:57:53

La familia

Ligger i sängen & drar mig lite för tillfället, är ledig och har precis vaknat. Känns lite lagom underbart sådär. Väntar på att pappi skall ringa & säga att han är påväg, ska bli så mysigt att få åka ut på landet & mysa med familjen.. Det första jag tänker göra är att gå en lågpromenad med älskade Maya i skogen. Världens härligaste hund tror jag bestämmt!

Har jättekonstiga spänningar i magen för tillfället, de liksom uppkommer när jag ska vända mig om i sängen eller sträcka på mig. Nästan nere i buken, någon som vet om det är normalt? Det brukar kännas likadant på kvällarna när jag gått till sängs..

Nu måste jag nog kliva upp & piffa till frillan lite så jag är redo när pappi kommer.


2011-11-03
  19:07:09

Julplaner

Ligger i sängen efter en lång dag. Började jobba vid 7.30 imorse, så slutade skapligt. Har tagit en vända på Tuna park med Tobiaz & tittat in julen lite grann, hittade småprylar- men inget som föll mig riktigt i smaken tyvärr. Eller jo, tre par trosor.

Julklappar tänker jag börja med så fort lite tid finns över, känns som att jag behöver vara ute i god tid det här året. Kan vara skönt att bara få varva ned de absolut sista dagarna före julafton. Minns hur stressigt det var förra året, & då var vi inte ens hemma under den tiden! - eftersom vi var i Thailand.

Funderar så det knakar vad var & en skall få.. Lillebrorsan tex, han är snart 18. Presentkort & parfymer går fetingbort, alla förslag motages tacksamt! :)

Här är 2 av prylarna som jag lovade att visa er igår, som låg i postpaketet jag hämtade ut: svarta höga pumps, täcka av glitter. Också sötisbodyn till kotten med jordgubbar på..






2011-11-02
  11:12:44

Bra start på dagen

Det gick helt ok att trampa upp strax efter 6 imorse, fastän jag tror det bara blev ca 3 timmars sömn totalt. Jag var så arg när jag skulle sova att det helt enkelt inte gick, tur jag fick ta del av lite dvala tillslut.

Sitter i fikarummet på jobbet nu, har precis tryckt i mig lite lunch bestående av en baguette med rostbiff, kalkon & pastrami. Givetvis cola till det, Dietkvinnan var det va..

Han med en hel del hemma innan jag for, vilket känns riktigt skönt. Bland annat har jag tvättat, diskat, möblerat, bäddat & gått en promenad med Josse & hennes småstora pärlor i parken. Passade även på att hämta ut mitt mysiga paket från posten också. Innehållet kan jag visa er nyfika som vill se ikväll :)

Nu ska jag nyttja facebook en stund innan det är dags att byta om & börja jobba. Hoppas lusten & humöret trillar "dit" under dagen. Hur som helst, tackar & bockar för en underbar morgon!

Molly & Äster åker rallybuss med Josse, efter en skön promenad..




2011-11-02
  00:43:21

Sömnbesvär

Kroppen på mig är så gott som död, jag orkar verkligen inte ens lyfta ett finger här i min ensamhet. Men trotts en kopp the, en lång varm dusch, en film & många tappra insomningsförsök- kan jag inte sova! Vad är nu detta? Inombords är jag sjukt frustrerad, även om jag vet att de inte är värt det. Åh! Vad jobbigt.. Bara några timmar kvar till klockan ringer, morgondagen kommer bli katastrof. Vill inte..

Dumma dumma tapetserare, & dumma dumma dumma pojkvän!

Godnatt!




2011-11-01
  22:58:39

Vecka 15

Om lillkotten:

Stor som ett äpple. Vikten har fördubblats sedan förra veckan, nu väger bebisen 50 g och är 9 till 10 cm mellan stjärt och huvud. Bebisen samlar på sig kalcium och skelettet blir hårdare och hårdare. Bebisen kan suga på tummen och är i princip färdigformad. Blodsystem, hjärta, ögon, öron, armar och ben finns nu klara i miniformat inför framtiden.


Om mamma Johanna:
Det börjar synas på en del att de är gravida ( Ja, inte är det särskillt osynligt ). Eftersom bebisen tar kalcium från dig behöver du få dig lite extra, finns bla i mjölkprodukter.  En del kvinnor känner svartsjuka, drömmer mardrömmar och är otrygga. Tala med din partner om hur du känner dig så att han/hon på bästa sätt kan finnas som ett stöd.


2011-11-01
  21:30:33

Si sådär

Då har man intagit possition soffan igen. Dagen har vart kort, men tillräckligt fylld med gósaker som jag förmodligen kommer att kunna leva på i några dagar framöver. Har spendreat några timmar med Josefin & tryckt i mig allt från latte till hamburgare. Det satt inte så fel kan jag tala om!

Synd att tiden går så fort när man är ledig, hade gärna haft några dagar till på tur. Men icke! Börjar inte förän vid lunchtid imorgon, men måste slita mig från sängen redan vid 06. "Tapetgubbarna" tittar in vid 7- tiden, vilket känns lite sådär. Jag får tänka positivt & att det faktiskt är värt en sovmorgon i längden, dessutom verkar jag återigen bli mannen i huset & offra bara min dag. Känner mig duktig & stark, flera småsaker blir i längden ett hjärta av stål. Jag lovar! Tänk vilken supermorsa jag kommer bli.

*Flinar till..

Nu skall jag titta på Världens sämsta pojkvän eller vad det nu heter, på tv3. Speglar karlars verklighet på pricken, rekomenderas starkt till er som gillar värdelösa program & att grina till andras otrohet!


2011-11-01
  01:48:08

En funderare

Har precis krypit ned i sängen efter en lång kväll framför tvn. Det där med att tvärsomna direkt efter jobbet börjar bli en rutin. Allt jag han göra var att trycka i mig mat, sen sov jag som ett litet barn i flera timmar innan någon med dolt nummer ringde & väckte mig.

Hur som helst så är jag ledig imorgon, det känns toppen. Kommer förmodligen sova bort halva dagen där också, men eftersom jag både längtar & ser fram emot det så finns det inget bättre som kan ersätta min feeling.

Nog pratat om sömn. Jag har den senaste timmen setat & lurat lite på vad man skall knåpa ihop till farsdag. Jag älskar att ge bort presenter, men avskyr när det blir för mycket eller överdrivet! Överväger en nätbeställning jag är bra sugen på, det skulle bli precis lagom..

Jo! Jag klickar hem det & hoppas det hinner fram i tid. Visar er en annan dag vad det är för något..

Nu tänker jag och mina 3 bebisar försöka sova lite, vilket garanterat kommer bli svårt när Kendra leker tarzan under sängen. Dumma kisse!

Godnatt säger vi andra!


Hej & hallå!
Mitt namn är Johanna Hedberg, eskilstunabo sedan barnsben & född den 29 mars 1990. Här bjuder jag er på min vardagsmeny ur livet som inredningsintresserad, gottegris & blivande mamma!

Varmt välkomna!