2012-02-29
  18:39:14

Tossor

Prinsessan har fått nya tossor till sina små fossingar..

 


2012-02-28
  20:59:35

Amnings/gravid kudde

Min nya älskling! Denna icke så skönhet kommer garanterat att få mig och sova som en gud framöver ;) väl värd 400 kronor.

 


2012-02-28
  01:03:19

Rutinbesök vecka 35

Dagen har erbjudit mycket både gott & ont. Jag har vart ledig & försökt göra det bästa av situationen sedan jag vaknade i stort sett. Mamma var här en sväng under förmiddagen & följde även med mig på rutinbesöket hos BM vid 14- tiden, vilket hon verkade tycka om. Hon såg så lycklig ut när prinsessans hjärtslag fyllde ut det kalla lilla rummet som vi befann oss i. Jag själv tycker att det är lika magiskt varje gång. Mitt lilla gosebarn, gud vad jag längtar efter dig!

Kunde inte låta bli att undra vad det var som hela tiden knyter sig på samma ställe i magen, det har hållt på likadant flera ggr i timmen sedan förra veckan ungefär. Inte för att det gör ont, menlite obehagligt måste jag få erkänna att det är. Elinor ( barnmorskan ) undersökte lite lätt & gav mig svaret genom att lägga min hand just på stället & trycka ned den lite lätt ( som för övrigt inte var så "lite lätt" ), & vips så kände jag en hel arm! Hon skrattade & förklarade att det inte är farligt alls, utan bara lite trångt där inne. Det skulle heller inte vara omöjligt att känna efter både ben & fötter om jag så ville. Dock avstog jag från det & gör nog fortfarande. Känslan av att känna henne var såklart spännande men kanske inte allt för behaglig, jag föredrar att klämma & känna på henne utanför magen sen tror jag prommt.

Alla övriga värden såg för övrigt bra ut, jag följer min "gravidkurva" precis som jag ska. Vilket såklart är kalas!

Men nu måste jag sova, klockan ringer om bara 5 timmar!

Prinsessans nya overall som kommer att packas ned i BB- väskan ( såklart från märket newbie ) hon kommer få upptäcka världen utanför sjukhuset för första gången i denna. Förhoppningsvis med ett par söta tossor & en pluttmössa till det. Längtan gör mig tokig!


2012-02-25
  00:12:50

Mer uppdatering

Trisst när det blir så lång tid mellan uppdateringarna ( har jag fått höra ). Det är tyvärr lite stökigt i min vardag just nu, dels på grund av att jag jobbar som jag gör men också för att kroppen inte riktigt hänger med längre. Det känns som att jag blivit dubbelt så stor på bara två dagar! Kan ni tänka er.

Två timmar på jobbet räcker för att det ska kännas som att jag har rullskridskor på mig, det är fruktansvärt vad ont det gör när dom sväller. Blodådrorna mörknar & sticker ut rätt rejält, påminner lite om en trassligt elskåp faktiskt..

Efter 9 timmars tid på jobbet idag slocknade jag ganska så direkt på soffan väl hemma sen, vaknade av ett kraftigt tryck på urinblåsan & när jag skulle ställa mig upp gick det inte så bra. Ryggen gjorde så ont att jag började må illa, så jag plågade mina fötter till toaletten & sörjde min icke så lilla matbit som där rök.

Jag brukar inte spy, & ligger just nu och funderar på varför det hände. Var det något konstigt i maten mån tro? Nåväl, det får dröja ett tag innan det blir snabbmat från spicyhot igen helt enkelt..

Nu måste jag försöka somna om igen, ska ju för sjutton upp om mindre än 7 timmar igen & köra stenhårt på jobbet! Ny dag är likamed nya tag, gode gud- skona mina fötter för det här!

Godnatt.


2012-02-21
  00:58:46

Sängmys

Varför måste tiden alltid gå så fort när man är ledig? Känns som att dessa tre dagar bara blåst förbi med vinden eller något, knappt fått något gjort alls. Förutom att vila då, jag har sovit som en stock nästan hela tiden..

Sedan har jag städat & tvättat. Och meckat ihop spjälsängen.. med lite hjälp. Nu står den äntligen där, i hennes rosa rum och väntar på henne. Känner mig så nöjd, på onsdag åker gardinerna & väggordet upp. Förhoppningsvis några tavlor också..

Längtar mer än någonsin just nu. Min lilla ängel, helt sjukt att vi har skapat ett eget litet mirakel som jag snart ska få titta, lukta & känna på. Vill att hon ska vara här nu, i mina armar, i min famn..


2012-02-19
  20:19:17

Just nu

Njuter jag av klyftpotatis & vitlöksmarinerad kyckling med beasås & sallat. Mumma!!


2012-02-18
  20:45:11

Emmaljunga Classic Sport

Ja, eftersom vi fick lov att avbeställa den första vagnen var vi ju såklart tvugna att hitta en ny. Jag är lite anti att ha som alla andra, men den här var faktiskt helt okej. Det blev en Emmaljunga classic- sport i färgen capri creme. Vi är mycket nöjda, jag & Tobiaz.


2012-02-18
  16:18:59

Kärleksspår

Kakmys i soffan med silvertussarna, älskar när regnet smattrar på rutorna & det för en gång skull går en bra film på tv. För att inte tala om hur skönt det är att vara ledig, just sådana här dagar.

Inga måsten, inga men. Jag har redan städat hela lägenheten & haft familjen på besök. Nöjd & belåten, det är precis vad jag är.

De goda kakorna med vit choklad, mandel och krisp fick jag av mor & far. Hela lådan är slut vilken sekund som helst, farligt goda för en höggravid kvinna som mig!


2012-02-18
  11:20:54

Dagens stora fråga!

När kommer prinsessan att titta ut? Gissa rätt datum om du kan ;-) Hennes BF är 7/4.

Rätt gissning vinner en stor kram från oss båda :-)


2012-02-18
  00:50:03

Rutinkontroll

Då var ännu en rutinkontroll hos BM avklarad, alla värden såg bra ut precis som vanligt. Skönt!!

Vi kände efter hur hon låg & lyssnade på hjärtat ( som vanligt ). Fortfarande ligger hon med huvudet nedåt & är förmodligen fixerad. Det förklarar sparkarna rätt upp i revbenen titt som tätt..

På tal om sparkar, ligger på soffan just nu & faschineras av alla kickar hon ger ifrån sig. Det rycker & drar rejält där inne, ser så häftigt ut utanpå. Har lite svårt att föreställa mig att det faktiskt ligger en fullt utvecklad människa där inne. Det är fantastiskt!

Har för övrigt haft en supermysig kväll, som vanligt ensam hemma med sockertussarna. Vi har ätit tacos & kollat på hyrfilm, ätit choklad & druckit cider. Skall snart krypa ned ..

Snart & snart, snarare nu faktiskt. Jag är dundertrött & lär somna jättefort! Imorgon är jag ledig, då skall prinsessans garderob sorteras & göras i ordning, sedan skall jag ge mig på att försöka mecka ihop hennes säng. Spännande!

Det börjar ta sig där inne, i hennes rum. Väggarna är färdigmålade & jag är jättenöjd med färgen. Nu återstår bara lite möbler, matta & gardiner. Och leksaker såklart! :-) Åh vad jag ser fram emot att du tittar ut snart.. Skruttis.


2012-02-15
  01:02:12

Vecka 33

Nu är det bara 7 veckor kvar +-, jag vet inte om det är inför förlossningen eller för framtiden som jag känner mig så oerhört berörd & känslomässigt sönder riven. Jag gråter flera gånger om dagen & har svårt att sova om nätterna. Nog för att jag redan är lyckligast i världen & vill att dagarna ska gå fort nu, men vad är det egentligen som kommer att hända? Jag läser, ser & hör så mycket..

För att inte tala om vilken god tänkare jag är, har så lätt att snöa in mig på något och raka motsatsen till att sedan släppa det. Det har både sina för och nackdelar, just nu mest nackdelar faktiskt. Jag borde bara vänta & se, ta det som de kommer- precis som jag från allra första början planerat.

Vecka 33, prinsessan ska nu enligt min påläsning vara omkring 45 cm & väga omkring 2 kg. Förutom att gråta kan hon nu göra allt som en nyfödd 40 veckors plutt kan göra utanför magen. Det börjar bli riktigt trångt där inne & hon sover väldigt mycket under den här perioden. När hon väl är vaken så använder hon alla sina sinnen, allt hon lyssnar & känner sig till lär hon sig av. Till största sannolikhet har hon fixerat sig nu, med andra ord har hon lagt sig i förlossningspossition.

Om prinsessan skulle födas denna vecka är förmodligen hennes lungor tillräckligt starka att fungera utan hjälp, men vård kan behövas. När pluttis ligger vaken i min mage är hennes ögon öppna, just nu är dem blå precis som hos andra bebisar. Färgen på ögonen ändras inte förän några veckor efter förlossningen, då de måste utsättas för ljus.

Livmodern min är ca 500 gånger större än vad den var innan jag blev gravid, hir många kilo jag har gått upp exakt är oklart. Ska se närmre på det under torsdag, då nästa BM besök väntas..


2012-02-15
  00:18:23

Alla hjärtans snöfall

Äntligen har jag krypit ned under täcket, känns som att jag gjort mitt för den här dagen nu- lika bra att börja ladda inför nästa. Upp & hoppa tidigt imorgon, ser ut att bli en lång dag. Ska stå själv från 08.30- 17.10, utan varken någon riktig rast eller lunch. Får småäta under timmarna helt enkelt, det får gå. Åtminstonde för EN dag..

Snön ute gör skenet av gatulamporna fantastiskt, älskar när det glittrar sådär frostigt. Men jag hoppas innerligen att det slutar vräka ned tills jag ska knalla till jobbet om ett par timmar, snöstorm är ingen höjdare att resa sig från sängen till! Dessutom är jag livrädd att halka om det blir sådär glasklart..

Nu släcker vi ned här, prinsessan & jag. Och katterna förståss, mannen i huset dyker väl upp så småningom antar jag. Vi hinner nog somna innan dess, åtminstonde jag. Prinsessan har nämligen precis börjat föra sitt eget liv där inne..

Mitt älskade barns första alla- hjärtansdag presenter. En rosa bärsjal ( som jag måste lära mig hur man använder via skivan som följde med ) samt två stycken dreggelhakklappar & en kaninskallra från det romantiska favoritmärket Newbie såklart! Hoppas hon gillar dem..


2012-02-14
  22:09:56

Alla hjärtansdag!

Jo, dagen blev väl rätt mysig endå. Spicy hot, choklad, tända ljus & kärleksbakelse. Tänk vad romantisk jag kan vara! ;-) Hade dock vart mer romantiskt att dela den med någon också. Tur miraklet i magen aldrig får mig att känna mig ensam ..


2012-02-13
  22:12:27

Mysdress

Titta vilken fantastisk söt mysdress prinsessan fått idag! :-)

 


2012-02-12
  23:53:41

Lite ont

Idag har jag för första gången känt negativa "vibbar" av bebiskulan. Psykiskt mår jag bäst i hela världen när hon rör sig så intensivt som hon gör, jag kan sitta i flera timmar & bara titta på magen när armar & ben buktar ut åt alla håll & kanter.

Men bortsett från den lyckan så gör det ont, ont när jag stått upp på jobbet några timmar, har för högt tempo eller skall böja mig ned. Jag når inte ens marken med händerna längre & att bara få på sig strumporna varje morgon tar tre gånger så lång tid. Jag har lätt att få upp flåset & när väl det sker så får jag håll. Sammandragningarna gör inte ont, men det är obehagligt & jag ogillar att få det, särskillt på arbetstid. Jag har förstått att det är normalt att smärta och/eller obehag uppstår när jag böjer & vrider mig på vissa sätt, det börjar ju som sagt bli rätt trångt där inne för sessan. De trycker nog på rätt duktigt, med tanke på att smärtan jag själv känner når enda upp till revbenen..

Det är tungt nu, & jag biter igen alla klagomål. Allt är du värd, min lilla skatt. 7 veckor +- att kämpa, jag ska nog visa dig vilken stålmorsa du verkligen har! ;-)

Bilden visar exakta 33 veckor.


2012-02-11
  23:16:56

Bebismys

Även om jag bara jobbat cirkus sex timmar idag så räckte det gott & väl för att jag skulle slänga mig på soffan gråtfärdig med svullna fötter och somna inom tio minuter när jag kom hem. Sov fram till melodifestivalen började & beställde då i samma veva pizza online hit hem. Lite lyx kan man väl få unna sig ibland..

Hur vaknade jag då till liv kan man ju då undra? Jo, prinsessn har kickat omkring där inne enormt hårt och mycket hela dagen & just i detta tillfälle vaknade jag till och med av det. När jag slår upp mina ögon ligger lilltussen Kendra & håller om bebiskulan samtidigt som hon spinner som ett litet lejon. Hela jag smälte nog samman där för en stund..

Väl värt att nämna tycker jag. De verkar komma bra överens åtminstonde ;-) Mina hjärtisar.


2012-02-10
  00:45:37

Förlossningsfunderingar

Ikväll kommer jag somna ängslig & orolig, förmodligen helt i onödan- men efter mycket både skum & nogrann läsning om förlossningen kan jag inte riktigt slappna av. Hur jag än bär mig åt så kliar det i hela kroppen på mig, jag kan inte ligga still!

De senaste dagarna har jag enbart haft mardrömmar som handlat om allt från känslan av att vattnet går till att bli en dålig mamma som glömmer prinsessan hemma för blöjshopping på coop. Jag vet inte hur många gånger jag vaknat med hjärtat i halsen & söndergrinade kinder.

Kanske är det nervositeten, kanske inte. Jag är väl medveten om att det kommer & göra riktigt ont att föda, och jag är någolunda uppdaterad om både hur det går till i "trestegsfasen" väl på sjukhuset & vilka bedövningar som finns att få. Jag tycker att detta borde få mig snäppet lugn(are), men nej..

Jag får försöka fokusera på annat en stund nu innan sovdags, jag MÅSTE! Lång arbetsdag imorgon, ser inte ett dugg fram emot det..

Snart inne i vecka 33 & Kila gör mig aningen lugnare med den här blicken ikväll. Min lilla sockernos! Godnatt.


2012-02-09
  19:22:26

Babygym

Idag har prinsessan fått ett babygym, hoppas hon blir glad. Den är så len & gosig att till och med missekissarna redan älskar den!

 


2012-02-09
  02:31:06

Action

Det börjar bli glest med inlägg här känner jag, dags att slänga in lite bilder då & då när ont om tid för textning finns. En bild kan ju säga så mycket mer än tusen ord! Vi får väl se hur bra jag lyckas med den iden..

Idag har jag vart ledig, tillbringat nästintill hela dagen inomhus. Mycket gosig tid med storfoten, han har nämligen också vart ledig. Här har man blivit serverad både god mat & icke så kul underhållning, men vad gör det. Mina ögon glittrar oavsett, sålänge jag får ha hans lillstora tryne i min närhet.

Vi har precis tryckt i oss både chips & dipp plus en massa mangoglass med frukt till. Magen är väl belåten må jag säga, extra gravidkilon stör mig inte särskillt mycket direkt, inte när man kan dela dem med sin karl här hemma ;-)

Kendra har förästen kammat moppen innan action idag..


2012-02-06
  22:52:21

Mysbrallor

Äntligen en ny vecka, vilket innebär ännu ett steg närmare förlossningen! Jag yrar nu omkring i vecka 32, det betyder att det enbart är 8 veckor kvar. Min barnmorska tror jag kan komma att gå över tiden lite, men man ska aldrig säga aldrig! Det kan lika gärna ske tidigare, alla förstföderskor är olika.

Jag är inte så nervös inför den kommande dagen precis, men mannen här i huset erkände visst något för mig igår. Han går lite på halvspänn tror jag visst ;-) Det är okej att vara nervös, jag antar att jag själv kommer vara allt annat än lugn när tiden väl börjar ticka lite högre.

Vi har mycket kvar att fixa här hemma, väggarna är ännu inte färdigmålade & sängen kommer med hemleverans på onsdag! Vagnen är på tillverkning & borde vara klar vilken vecka som helst. Babygym & en babysiter är min uppgift att köpa ikväll innan det är dags att krypa ner. Vi handlar det mesta online, dels för att få bli någolunda ensamma om sakerna, men också för att babybutikerna här i stan inte har något som vi finner särskillt inressant. Utbudet på nätet är inte lika begränsat.

Helgen som just passerat har vart bra, jag tillbringade den ute på landet hos familjen. Tobiaz jobbade natt, så det kändes trisst att ligga hemma själv..

Hos mamma & pappa bjöds det på god mat & fin underhållning. Det var kul att träffa lillebrorsan också, som för en gångs skull var hemma. Inte så ofta man ser honom längre..

Nu ska jag gosa lite med sockertussarna innan det är dags att förbereda inför läggdags. Avslutar med en bild på mysbrallorna jag köpte till prinsessan idag, jag är störtförälskad i den romantiska kollektionen från Kappahls "newbie". Prinsessan kommer ha sin större del av garderoben därifrån..


2012-02-04
  00:51:47

Snuskparty

Min tanke är att ligga kvar här på soffan åtminstode några minuter till, är lagom mätt & belåten efter kvällsmackan & en fin dag. Har vilat till mestadels men också befunnit mig hos prinsessans gudmor på "snuskparty" under kvällen. Mycket trevligt må jag säga, tror det var första gången på säkert minst ett halvår som jag masade mig ut ur den här lägenheten för att träffa folk. Väl värt det!

Det där med sexleksaker är inget som lockar en höggravid kvinna, åtminstonde inte mig. Fick trots allt en liten beställning gjord & är lagom nöjd över det. Kan visa er när produkten anlänt! ;-)

Längtar lite efter min kanelbulle just nu faktiskt, vilket är väldigt sällsynt! ( hormonkrig ni vet ) Hoppas att han kan komma och krypa ner hos mig snart, jag behöver honom. Min stora fina kärlek..

Nu säger prinsessan & jag godnatt, dags att ladda inför morgondagen. Bara 6 timmar kvar tills klockan ringer..


2012-02-02
  23:47:42

Romantic

Ligger på soffan & känner mig inte det minsta bekväm. Raggsockorna på mina fötter sticks & den grovstickade tröjan likaså. Är så trött att det rinner ur ögonen på mig, men är för slö för att orka masa mig till sängen.

Lyckat, eller inte. Prinsessan sparkar så in i norden just nu, det får mig åtminstonde att överleva kvällen ut. Kanske jublar hon lite för de fina kläderna som mamma Johanna köpt till henne idag?



2012-02-02
  02:20:47

Vecka 31

Jag vet inte om jag ännu förstår att det är sant, men nu är det minsan bara 9 veckor kvar fram till beräknat förlossningsdatum. Känslan är enorm & hela min själ blir aldeles varm av bara tanken.

Tänk att jag skall bli mamma! Jag ska föda & uppfostra min dotter i 18 år framöver, skapa en relation till henne som varar resten av mitt liv. Min högsta önskan är att jag & Tobiaz lyckas bli lika bra föräldrar som jag själv har. Min mamma och min pappa är nämligen mina stora förebilder, det finns inget i världen som skulle kunna ersätta dem, någonsin. Jag är så glad att jag har dem..

Lyckligt lottad, det är vad jag är- minst sagt!

Enligt min gravidkalender online står det mycket fakta om bebis & mig denna vecka. Bland annat bör hon vara omkring 42 cm lång från huvud till tå & väga omkring 1,6 kg. Hennes lungor är så gott som färdigutvecklade, vilket betyder att hon kan andas på egen hand utanför livmodern om hon skulle födas för tidigt. Naglarna på den lilla sötisen har växt, & hon kan komma att råka riva sig på dem. ( Just nageltanken får mig att må väldigt dåligt, nästan illamåeende? )

Min höga viktökning består främst utav moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten & fostervatten. Förutom själva prinsessan förstås!

Det är oftast omkring vecka 31 som ligament och muskler i korsryggen börjar att mjukna och slappna av inför förlossningen, vilket självklart bidrar till smärta. Inget jag lider av ännu dock, och skulle det komma finns inget att göra förutom att vila & varva ned. Ser INTE fram emot den dagen..

Men för att vara tillbaka till "här & nu" så ska jag & lillsessan krypa ned. En halvlång & förmodligen lagom trisst arbetsdag väntar på oss imorgon..

, Godnatt.


2012-02-01
  23:32:22

Lovely!

Väldans vilken mysdag jag haft! Först sovmorgon & lite gos med mina hjärtan, sedan en lång & skön fika med min söte vän Cajsa på stan.

Solen stod högt på himlen i eftermiddags vilket bidrog till ett tunnt täcke av glitter på backen, mitt absoluta favoritväder med andra ord. Älskar frostig kyla som riktigt biter i kinderna, när solen lyckas få kroppen inombords att bli sådär aldeles varm.

Ja, vart ville jag komma med det här då? Jag har helt enkelt vart lite lyckligare idag än vad jag var igår, punkt.

Hittade ett par grymt snygga tygskor till mig själv för ett dunderpris idag, dock köpte jag dem inte? Ångest, imorgon kanske.

Prinsessan fick gå före mamma idag, kunde inte motstå dessa små tötistossor..


Hej & hallå!
Mitt namn är Johanna Hedberg, eskilstunabo sedan barnsben & född den 29 mars 1990. Här bjuder jag er på min vardagsmeny ur livet som inredningsintresserad, gottegris & blivande mamma!

Varmt välkomna!