2012-03-30
  23:57:41

Snart!

Nu är det nära, så förbannat jäkla nära..


2012-03-30
  15:29:13

Birthday

Min födelsedag blev jättefin, planen var att icke fira- utan bara ta det lungt med god mat & mys framför tvn, givetvis blev det så också. Maffig tacos & sockersöt bakelse till efterrätt, vi tryckte även i oss en hel ananas. Mums!

Tack älskling för en fin kväll, blommorna var jättefina & chokladen är redan slut ;-)


2012-03-29
  00:58:11

22 år

Inleder min 22 årsdag med en 200 gram marabou chokladkaka i soffan här hemma, brevid mig ligger sockertussarna & spinner högt. På tv spelas sveriges mästerkock, i repris. Jag missade nämligen kvällens program & sitter nu och håller på att Sigrid skall vinna, hon är en mycket kreativ och duktig kock tycker jag. Får hon chansen att skriva en kokbok är jag en av dem som kommer att köpa den, de lovar jag! Mat för mig är ett stort intresse, även om jag är världssämst på att laga den! Tyvärr.

Som sagt, 22 år. Det känns lite märkligt, fast på ett posetivt sätt såklart. Det är mycket jag hunnit med i mitt liv hitils och bara inom ett par dagar har jag hunnit med minst hundra saker till. Bland annat har jag en helt egen familj, inte illa jobbat tycker jag. Jag längtar så mycket!

Ikväll har jag för övrigt myst framför tvn med Tobiaz, vi har ätit hämtmat & kollat på TinTin. Givetvis har vi väntat på att något skall hända också, fast det gör vi ju ioförsig hela tiden. Tycker att vattnet kan ta och gå nu..

Jag skall försöka få en skön födelsedag med mycket vila. Tanken är att springa ner på stan en sväng & nyttja mitt presentkort jag fått på H&M och sedan bege mig hem och baka lite. Men vi får väl se vad som hinns med i min snigelfart som knappast går att trimma..


2012-03-28
  23:30:52

Överraskning

Det är inte varje dag det dyker upp så stora överraskningar i brevlådan! Titta vilket fint paket jag fått från underbara Kajsa. En klänninng & en body i sockersöta färger, jag & sessan är jätteglada. Dessutom låg det ett "massageljus" med i paketet, vilket kommer användas flitigt! Hähä.

Tusen tack Kajsa, det var verkligen jättefint!


2012-03-28
  13:57:08

Vecka 39+3

Jag orkar inte vänta längre.. Samtidigt som jag är livrädd inför förlossningen. Känslomässigt laddad, ohyes.


2012-03-28
  00:48:45

Trötteliten

Jag & sockertussarna vilar lite på soffan här hemma för tillfället, vi skall snart tassa in till sovrummet & släcka ned. Jag tror att det är dagens ljuva sovmorgon som fortfarande får mig att orka hålla ögonen öppna, sjukt värt det!

Har hållt mig inomhus idag, plockat & donat lite med allt möjligt som vanligt. Har även passat på att städa balkongen, sopat & dammat av utemöblerna. Sittdynorna, plädarna, bordsduken och lyktorna åkte fram & jisses vilken skillnad. Jag skulle kunna bo där ute nu :-) Hoppas på fint väder under morgondagen så jag åtminstonde kan avnjuta min frukost där ute. Förmiddagssol är inte helt fel alla gånger..


2012-03-27
  01:19:01

John blund?

Jag förstår inte riktigt hur de kan komma sig att ögonen ännu inte svider av trötthet, det var ju en hel evighet sedan jag gick upp! Nåväl, de kanske smyger sig på så småningom. Klockan är obetydlig den här tiden, faktum är att jag försöker ignorera den helt faktiskt. Det räcker med att jag redan klättrar på väggarna här hemma, fy så trött jag är på att vänta! Skruttunge, hon kan sätta lite fart nu tycker jag.

Jag längtar efter att kunna sätta på mig mina vanliga skor utan att behöva simma i svettpölar samtidigt, kunna använda normala kläder- jeans! Åh, varför inte kunna sitta upp i soffan lite längre än 15 minuter utan att få håll? Vad härligt, börja använda fräscha snygga underkläder igen- få äta vad jag vill utan att alltid behöva tänka mig för innan. Åh, brieost, rött kött & ett glas vitt! Slippa behöva springa på toaletten hela tiden, och förinta den där satans halsbrännan! Ni ska veta att mitt hjärta bankar förbaskat hårt & kärleksfullt när jag fantiserar om allt det här ;-)

Jag har hittat massor med fina plagg till prinsessan bland H&M's nya vår/ sommarkollektion. Bland annat skor, en hatt, en jumpsuit och en klänning. Om jag känner mig själv rätt kommer jag inte kunna låta bli att "klicka hem" det innan jag sluter mina ögon för idag. Vi får väl se helt enkelt..

Kram på er.


2012-03-26
  22:40:11

Högt blodtryck

Obegripligt vad fort dagen har gått idag, allt har vart toppen & jag har spenderat hela eftermiddagen med min andre hälft. Vi har vart på vårat sista rutinbesöket hos BM som plötsligt blev till det "näst sista". Mitt blodtryck är fortfarande en aning för högt för att vara okej, så hon tyckte vi skulle ta det säkra före det osäkra. Vilket jag tycker är en god ide, ser fram emot sista besöket som sker nästa vecka istället. Närmare bestämmt den 4 april.

Elinor ( barnmorskan ) kände på prinsessan idag igen, hon ligger fortfarande såklart med huvudet nedåt men har nu sjunkit ytterligare, det är pågång med andra ord! Inte konstigt jag känner sådant fruktansvärt "tryck" i både buk & mot blåsan. Pluttisen ligger även i vänsterläge vilket förklarar allt obehag på samma ställe kring revbenen på mig. Detta sker när hon sträcker på sig har vi fått till förklaring.

Förutom sjukhusvistelsen så har vi vart på Tuna park en sväng & ätit mjukglass, vart och tvättat bilen, besökt försäkringskassan & lagat god mat tillsammans. Att få tid över till varandra har vart väldigt sällsynt i vårat förhållande under de senaste 9 månaderna, så dagens timmar har fått mig lite lyckligare än vad jag vart på myyycket länge. Tänk vad lite tid kan göra!

Lite tvtittande nu innan läggdags, Tobiaz ligger redan & snarkar- stackare. Hans klocka ringer redan vid 05 tiden, icke någon sovmorgon där inte..

Lite påskgodis såhär en måndagskväll är inte heller helt fel, den unge kaninherren är Tobiaz's medan den andre är min. Mm, chokladfrossa!


2012-03-26
  06:55:36

Vecka 39

Upp & hoppa igen då, känner mig minst lika pigg idag som igår. Skillnaden är dock att jag är uppe & yrar två timmar tidigare idag, strax efter 05 slog jag upp mina blå.

Ligger nedgosad i min stora rosa morgonrock på soffan & kikar lite på nyhetsmorgon. Har precis tryckt i mig lite frukost vilket gjorde mycket gott för magen min.

Det ser ut att bli mysigt väder ute idag, solen är påväg upp & himmlen är aldeles klar. Kanske går jag och lägger mig & vilar någon timme nu snart innan det är dags att fortsätta dagen, bland annat på sjukhuset. Sista rutinkontrollen väntas & jag känner mig nästan lite förväntansfull, undrar vad vi skall gå igenom denna gång.

Måndag är likamed ny vecka vilket betyder ännu ett steg in i graviditeten, nu är vi i vecka 39- vilket innebär att hon är fullt färdig där inne och väljer precis när hon känner för att komma ut. Det kan ske precis vilken minut som helst & jag har så svårt att förstå att det faktiskt är sant. Nästa vecka är det dags, såvida jag inte går över tiden dvs.

Det bubblar kärlek i kroppen på mig av bara tanken. Jag & Tobiaz funderade senast inatt innan vi somnade på hur hon ser ut, vi längtar så mycket just nu.

Känslan när vi såg henne första gången på ultraljudet var laddad, så laddad att tårarna inte gick att hålla borta. Hon var så söt med sin luriga hand under hakan & med dom sprattlande små fötterna. Tänk att vi snart skall få smälta allt detta samman med att få hålla i henne- få se hur hon ser ut. Ögonen, näsan, händerna. Allt.

En liten "update" efter sjukhusvistelsen utlovas! Kram på er sålänge.


2012-03-25
  07:06:17

Matdags

Klockan är strax före sju på morgonen, & här sitter jag, lagom morgonpigg och mätt efter en macka och några glas mjölk. Somnade vid ett tiden men vaknade när Tobiaz kom hem från jobbet vid femtiden, har inte kunnat somna om sedan dess & prinsessan blev visst hungrig- eller var det jag som blev?

På tv finns inget bra, nyhetsmorgon börjar inte förän om en timme- så jag får gosa lite till barnprogrammen. Just nu visas scooby doo.


2012-03-24
  22:12:32

Vårkalas

Då har ännu en härlig dag passerat, jag försöker sysselsätta mig med struntsaker hela tiden för att tiden skall gå lite fortare- men endå känns det som att allt bara står helt stilla.

Timmarna har spenderats till mesta dels utomhus, jag har setat på balkongen med fjunisarna som vanligt & druckit mitt blåbärste i solen- denna gång i flera timmar. Det har vart så fantastiskt varmt & jag var aldeles rosig om kinderna när det väl var dags att masa sig in.

Jag & min andre hälft har hämtat hem vår efterlängtade vagn idag också, den står så fint & glittrar här i vardagsrummet framför mig just nu. Det känns som att alla bitar är på platts, det är bara lillskruttan själv som fattas nu. Hoppas det inte dröjer allt för länge, nu är det 14 dagar kvar till BF- och på måndag trampar jag in i vecka 39!

Jag har också strosat omkring på tuna park en sväng med lilla S idag, det var trevligt. Som ni såg i förra uppdateringen unnade jag mig årets första mjukglass, jisses så gott det var!

Nu ska jag vila lite efter kvällens goda middag, som bestod av pommes & lövbiffsroulader. Men innan jag går måste jag få visa er vilken söt present jag & sessan fick av lilla S idag, en supergullig tröja med rostryck & en fantastisk söt klänning med spetsdetaljer. Åh, hon kommer bli så fin!


2012-03-24
  21:29:23

Mjukglass

Årets första mjukglass ute i solen idag med lilla S, underbar känsla- minst sagt!


2012-03-23
  22:20:55

Helgmys

Oj vilken strålande dag! Solen har stått riktigt högt på himmlen & alla dessa plusgrader har värmt upp mig rejält, både utom och inombords.

Började dagen med att avnjuta en lång & härlig brunch ute på balkongen i solen, slängde därefter upp håret i en knut & traskade ned mot stan. Jag & Sandra ( lilla S ) började sedan dagens såkallade "äventyr", på hårsalongen.

Meningen var att vi båda skulle få både bryn & ögonfransar färgade, brynen skulle även plockas och formas fint. Resultatet fick dock förbli en önskan, för från salongen halvsprang vi fulla av skratt & förtvivlan med händerna för ansiktet. Vi hade testat på en ny "medtod" & vaxade brynen, vilket inte gav mig så mycket mer än smärta & [läs noga] (!) tejpränder (!) i både pannan och på ögonlocken. Det såg rent utsagt förjävligt ut! Färgen på fransarna som skulle vara svart blev snarare.. Ingenting alls! Albinofransar & bruna bryn med tjocka streck runt om ögonen. Det var sista gången jag satte min fot i den salongen kan jag tala om!

Ikväll har jag varvat ned på soffan här hemma, tittat lite på the voice & ätit pizza. Tobiaz är som vanligt inte hemma, så godispåsen förblir bara min denna helg också. Har konkat in prinsessans säng till vårt sovrum nyligen, så nu kan jag somna sött sen och fortsätta drömma om att hon snart är här, här hos mig.


2012-03-23
  17:50:54

Vår!

Från och med idag är det våår på riktigt! Jag har njutit av en glass i det strålande vädret & dessutom gått utan jacka! Fantastiskt..


2012-03-22
  09:53:43

Gravidmage V.38

Om jag endå hade lyssnat på mamma & inte piercat naveln när jag var 13 år gammal! Ack så fult ärr..


2012-03-22
  02:17:26

Fantastic

Dagen har vart lång, men jisses så fantastisk! Som tidigare nämnt mötte jag upp lilla S på stan & gick några varv. Vi både åt & fikade i stora lass, kycklingwrap med bulgur & aioli till lunch och daimtårta till efterrätt. Mums!

Kort & gott, dagen har vart skinande! Sol, värme & fylld av kärlek.

Under kvällen har jag tagit mig själv i kragen här hemma & packat färdigt BB- väskan, eller snarare " väskorna " för det blev faktiskt hela två stycken! Det var verkligen på tiden, känner i hela kroppen att det börjar närma sig nu. Allt är stenhårt & jag får kraftigare sammandragningar för varje dag som går.

På fredag skall vi hämta vagnen, som pricken över i:et. Efter det är vi 100% redo, vill verkligen inte gå över BF & håller alla tummar och tår för att jag slipper. Är trött på dessa 27 kilon och allt bök & stök där inne i magen nu..

Nu ska jag försöka att sova, några timmar kvar tills klockan ringer & då skall jag faktiskt ta mig till bussen för att åka ut en sväng till mor & far på landet. Gäller att passa på när vårsolen väl visar sig!

Avslutar med en bild på prinsessans nya klänning som garanterat kommer användas flitigt i sommar!

Kram på er.


2012-03-21
  12:36:40

Ströplanerar

Jaha, då sitter man här igen då, vid frukostbordet & planerar en ny dag. Klockan har ioförsig redan passerat lunch, men vad gör det. Har unnat mig en lång skön dusch & skall strax klä på mig och vandra ned mot city. Tanken är att jag ska möta upp lilla S för en liten dejt, hoppas på kaffe & kaka! Det var så galet länge sedan jag träffade den lilla skrutten sist, Spännande- minst sagt! Solen värmer & gör mig lite extra glad idag, och inte blir det sämre av att höra det ryktas bli fint väder resten av veckans dagar..

Dags att dra på sig de fula "mammabrallorna" & rulla iväg nu då. Hej sålänge!


2012-03-21
  00:45:07

Tisdagslyx

Inte varje dag man unnar sig frasiga våfflor med färska jordgubbar, sylt & grädde till middag. Jättemums kan jag tala om att det var!


2012-03-20
  12:22:54

Nattanda

Vilken konstig natt det vart! Drömmt mardrömmar omvartannat & vaknat upp dygnsur och dödstörstig flera gånger. Inte blev det bättre av att hon fortfarande ligger och sparkar omkring på "blåsan" där inne i magen min, toalettbesöken går verkligen inte att räkna på fingrarna längre & jag måste få erkänna att jag faktiskt tycker det börjar bli lite jobbigt..

Det är nära nu, lite drygt två veckor närmare bestämmt. Jag är trött på magen nu & tycker att hon kan titta ut snart nog, har ingen större lust att gå över tiden direkt. Efter helgen hade jag tänkt att påskynda processen lite, bland annat med att börja röra på mig lite mer. Lättare promenader och sådär..

Dagens planer är precis som gårdagens var från början, lite luddiga. Tanken är att jag skall städa nästa garderob här hemma, nämligen bland alla gardiner & badlakan. Väl behövligt! Ikväll blir det våfflor till middag & har jag tur orkar jag baka något gott under em också. Dags att börja "bulla upp" frysen känner jag ;-)


2012-03-20
  00:13:35

Tröttisar

Nu ligger både jag & katterna helt utslagna på soffan här hemma, vi har pysslat hela dagen med tvätt, fix & don. Det har tagit sin lilla tid vill jag lova! Det var ju så enkelt att bara riva ut hela garderben över hallgolvet & föreställa sig det färdigt. Dock vet jag inte om det var lika lätt att utföra det, vika ihop och stoppa in allt igen. Magen har bara vart i vägen idag & jag har svettats lika mycket som om jag skulle gått igenom en hel rad med gympapass.

För första gången på en hel vecka känner jag att något händer här hemma, jag har fått saker gjorda & kroppen värker på mig lite i efterhand- precis som de kunde göra efter ett arbetspass förut. Perfekt!

Tobiaz sover borta inatt, så det är bara jag & sockertussarna som bor här tills imorgon. Rätt skönt faktiskt! Vi har lagat ris & kycklinggryta till kvällsmat, vilket fortfarande ligger i magen och mättar.. Fy sjutton vad gott det blev, ytterligare ett bevis på att jag verkligen kan, om jag vill! Matlagning är med andra ord inte min starkaste sida egentligen.

Nytt klädsett till prinsessan! Shorts, tunika & solhatt- sommarkänsla i ljusblått & så förståss lite att växa i :-)


2012-03-19
  15:25:42

Klättervägg

Det har bara gått en vecka sedan jag blev ledig från jobbet & jag tror jag redan börjar klättra på väggarna här hemma snart! Är inte alls van att ha det så lungt & stillsammt, även om jag vet att det är nu jag behöver det mer än någonsin.

Jag försöker göra något hela tiden, plocka & dona här hemma- men alltid slutar det på samma sätt, halvfärdigt. Aldrig trodde jag att man kunde bli så slö!

Idag är planerna än sålänge luddiga, är inne på tvättmaskin två för tillfället & har tänkt att vila lite på soffan tills det är klart. Har pysslat med prinsessans rum lite under fm & sorterat hennes kläder. Nu är garderoben där inne så gott som i tipp topp! Skönt med lite ordning & reda.

Tanken är att få min egen garderob i samma skick & dessutom få BB- väskan färdigpackad innan dagens slut, det börjar närma sig nu. Jag klampar nämligen in i vecka 38 idag! Sinnes vad fort tiden har gått, två veckor kvar..


2012-03-18
  15:49:40

Söndagsfika

Vad passar bättre än en kopp te & kanelbulle en söndagseftermiddag som denna? Äntligen kan jag landa lite..


2012-03-17
  23:20:24

Tjockisdag

Som rubriken lyder så somnar jag minst sagt mätt ikväll, garanterat! Spenderat några timmar på stan tillsammans med Kajsa & Malin, vi både åt & fikade i stora lass. Känner mig några kilo tyngre, 27 kilo + nu med andra ord alltså. Väl värt det & jättekul att få träffa dem igen, det var ju inte igår precis. Nästa gång lär bli med både vagn & bebis..

Dagen kommer att avslutas på landet, ute hos mamma & pappa. Valde att spendera sista kvällstimmarna här, blir lite långdraget att bara sitta hemma själv när min andra hälft jobbar. Skönt med lugn & ro, sällskap. Film & jordgubbar, vindruvor & blåbärssoda. Jag trivs bra här..

Prinsessan fick en present av Malin idag också, tänkte visa er vad innan jag avslutar här. Världens sötaste klänning & sina första skor! Soo cute..


2012-03-17
  00:30:42

Obeskrivlig känsla

Vi längtar efter henne så jäkla mycket just nu..


2012-03-16
  23:21:51

Fredags..bränna?

Ligger för tillfället på soffan & fredagsmyser med sockertussarna, jag har tänt ljus & ätit tacos ikväll. Till efterrätt har jag unnat mig färska jordgubbar med iskall mjölk. Jag skulle egentligen ha laddat upp med glass, men efter att ha fått en sådan fruktansvärd halsbränna passade det bättre med just mjölk. Det sägs att det skall lindra bättre än alla tusentals läkemedel? Jag vet inte riktigt om jag vill hålla med..

Kvider mellan minutrarna & har ont i magen, känns som att jag är proppmätt fast endå hungrig & så fort jag skall sätta mig upp drar halsbrännan igång igen. Det gör ont i hela bröstkorgen & jag blir lika vansinnig varje gång det händer. Jag har fortfarande en maskin med tvätt att plocka ur & hänga upp innan jag knyter mig, vilket börjar stress a mig lite.

Jag orkar inte dricka mer mjölk nu, imorgon går jag till apoteket & köper medicin istället. Håller tummarna att det lindrar smärtan bättre, håller även tummarna för att jag får sova inatt & att det här helvetet ger sig..

Kram på er.


2012-03-16
  18:23:04

Hallonmuffins

Imorgon skall jag nog ge mig på att baka hallonmuffins, efter mitt eget recept såklart. Nam nam!


2012-03-15
  23:46:51

Just nu

Vardagslyx, chokladdoppade jordgubbar & tända ljus..


2012-03-15
  22:21:18

Lugn & fin

Besöket hos min barnmorska tidigare idag gick toppen, jag kom i tid & nervositeten släppte efter bara första ögonkastet med henne. Jag är så nöjd med att ha henne & skulle inte alls kunna föreställa mig någon annan. Hon har vart ett toppen stöd genom hela min graviditet & jag ser fram emot att fortsätta besöka henne på alla rutinkontroller när lilla M väl är född.

Idag såg alla värden som vanligt bra ut, förutom blodtrycket, det var på tok för högt & hon sa att det var viktigt att jag kontaktade dem om det började flimmra för ögonen på mig eller om jag blir yrslig. Väl värt att lägga på minnet, totalt ofarligt- men som sagt, inte oviktigt.

Hjärtslagen lät fina & hon kände att huvudet fortfarande ligger nedåt, jag slipper alltså vändningsförsöket som jag oroade mig för tidigare idag. Nu är det bara prinsessan själv som väljer när det är dags att komma ut, hon förbereder sig mer & mer för varje dag som går & jag kan inte göra annat än att vänta. Det är skönt att symptomen är så tydliga nu, springer på toaletten stup i ett & har sammandragningar om vartannat. Det är ett tecken på att allt går frammåt! Det är tungt nu, men ack så fel det känns att gnälla- det är ju liksom meningen. Jag har aldrig vart så säker på att något är så värd besväret!

Total viktökning mellan vecka 18 & 37 = 27 kg!!

Efter rutinkontrollen idag svansade jag omkring på stan en sväng, fyndade en våroverall, ett par byxor ( blåa chinos ) en mössa ( rosa virkad ) & en snuttefilt till sessan. Hoppas hon tycker om dem..


2012-03-15
  12:49:50

BM

Första gången som jag beger mig till BM helt själv idag, sitter på bussen nu & väntar spännt på att få komma fram i tid. Som vanligt drar jag ut på allt, & nu är det bara tio minuter kvar tills dom ropar upp mitt namn där i väntsalen.

Idag är det vanlig rutinkontroll, men hon ska också känna efter hur prinsessan ligger, håller alla tummar och tår att hon fortfarande ligger med huvudet nedåt. Har ingen lust att börja stöka om henne, har ju hört att dom där vändningsförsöken gör så ont..

Återkommer lite senare, hej sålänge!


2012-03-14
  18:18:34

Kyligt

Det ljusa fina vårvädret är påväg bort & kvällen börjar ta över. Det är kyligt ute & jag borde stänga igen alla fönster som vilat på glännt här hemma hela dagen.

Trodde jag skulle hinna med mer än vad jag åstakommit, men är skapligt nöjd över det jag fått gjort endå. Köket har jag skurat & puttsat på i hela TRE timmar, så nu är det minst sagt rent där inne. Nya gardiner & ny matta, jag kör på gräddvitt & gammelrosa nu under våren- känns både passande & uppiggande.

Blåbärste på balkongen idag också, det gäller att passa på & njuta av solen när den väl visar sig! Sockertussarna älskar att vara med mig, de njuter nog minst lika mycket som jag gör!


2012-03-14
  10:44:15

Bök & stök

Avslutade gårdagen skapligt med ugnsbakad banan som vi proppade full av choklad & slevade i oss tillsammans med gammeldags vaniljglass. Trodde jag skulle sova som ett litet barn efter den efterätten, men ack så fel.

Har bökat omkring i sängen precis hela natten & byggt kuddstöd för magen om varannat. Nu spelar det ingen roll vilken sida jag ligger på, för efter bara fem minuter känns det som om hon mosar sönder mina revben. Dessutom har hon fört ovanligt mycket liv inatt så jag skulle tippa på att min urinblåsa är ganska så utmattad. Jag har tappat räkningen för hur många toalettbesök vi gjort under timmarna, men jag kan lova att dom inte går att räkna på fingrarna i allafall!

Skulle ha traskat iväg på föräldrarkursen som höll igång på sjukhuset vid 8 tiden imorse, men med förklaringen ovan säger det sig självt att det inte blev av. Imorgon har jag tid hos BM, vi ska prata lite om förlossningen & gå igenom alla dess bedövningar som finns. Givetvis blir det vanlig rutinkontroll också, spännande & se hur gravidkurvan ser ut- känns alltid tryggt & se att hon växer som hon ska.

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den här dagen, har världens städprojekt i mitt huvud & BB- väskan måste ju packas. Men just nu orkar jag ingenting, kanske borde jag försöka sova någon timme först. Men den där solen då? Det känns som att den ropar på mig bakom alla neddragna persienner! Hm..


2012-03-13
  22:33:45

Kärlek

Om bara tre veckor får jag hålla henne i min famn, precis som jag gjort med brorsan en gång i tiden ;-)


2012-03-13
  18:42:39

Bra start

Vilken skön start det blev på min långledighet! Idag har jag vaknat väldigt tidigt & legat i sängen till lunch ungefär och dragit mig. Att mysa med katterna & äta frukost under täcket hör inte riktigt till vardagen, så lite lyx skulle man nog kunna säga att jag unnat mig.

Något fadersskapsintyg blev det då inte idag eftersom man var tvungen att boka tid. ( löjligt ) , men ett besök hos försäkringskassan har vi allt hunnit med. Inte särskillt värt att skriva något om eftersom dom bara gjorde mig på dåligt humör väl där. Allt var bara oproffsigt & otrevligt! Hoppas på ett enklare & bättre besök nästa gång.

Jag har setat på balkongen med tussarna & solat lite idag också, njöt av en kopp blåbärste och solens varma leende. Älskar att våren börjar ta form, man känner sig nästan lite som en ny människa..


2012-03-13
  11:52:53

Föräldrarledig!

Igår vaknade jag på ett märkligt sätt, klockan var väl cirkus 05.30 på morgonen & det var dags att börja förbereda inför jobbet. När jag drog mig upp & skulle sträcka på mig ilade det till i fötterna så hårt att jag blev alldeles kallsvettig. Faktum är att det ilade så mycket att jag började må illa, det hela resulterade till att jag var tvungen att kräkas. Efteråt var allt som vanligt igen & jag mådde bra..

Väl på jobbet flåsade jag som vanligt runt & städade golven ( det första man gör på morgonen är att skura ). Började må lite illa igen men bet ihop & fortsatte.

Redan vid 10 började min mage att göra ont, det liksom sved från naveln & nedåt buken- men bara på högersidan? Ju mer tiden gick desto värre blev det. Tobiaz hämtade mig från jobbet & jag slutade en halvtimme tidigare. Det första jag gjorde var att ringa sjukhuset, för tanken på att något var fel gick inte riktigt att undvika.

Eftersom prinsessan legat fixerad i närmare tio veckor nu gör hon sig förmodligen redo för att snart titta ut. Det är ju trots allt bara 3 veckor kvar, enligt beräknat. Barnmorskan förklarade att alla får olika symptom innan det är dags & att det är helt naturligt. Sålänge jag känner att hon rör sig där inne, & det gör jag ju! Hon sparkar revben hela dagarna kan jag tala om..

Slutsatsen är alltså att hon förbereder sig nu, det kan ta allt ifrån dagar till veckor. Blir värkarna värre eller om det skulle bli allt för stilla där inne fick jag direktnummret till förlossningen. Vi skulle inte tveka på att ringa, vilket är förståeligt. Det känns lite som att telefonen är fastlimmad i handen på mig nu, jag vågar inte riktigt lägga ifrån mig den.

Det här betyder att min sista arbetsdag på jobbet är avklarad & att jag nu är ledig- föräldrarledig! Jag tycker det låter konstigare än vad det känns, för inuti mig blommstrar det verkligen!

Nu ska jag ta en dusch & sedan äta något, vänta på att Tobiaz kommer hem från jobbet så att vi kan bege oss till försäkringskassan. Han ska även skriva på faderskapsintyg idag, förhoppningsvis!

Önskar er en kalasbra dag, hej sålänge!


2012-03-12
  23:08:52

Vem prickar rätt?

Joakim Öman: 29/3
Malin Mårtensson: 2/4
Malin Heikkilä: 3/4
Sara Johansson: 4/4
Evelina Nordbäck: 5/4
Ulrica Sjökvist: 7/4
Mamma (mormor) 7/4
Pernilla Mårdh: 8/4
Tobiaz (pappa) 9/4
Pappa (morfar) 9/4
Joacim (morbror) 10/4
Alexandra Westerlund 10/4
Nadja Forss (gudmor) 11/4
Sandra Andersson 12/4
Maarit Forss 12/4
Janina Andersson 12/4
Josefin Niemi 13/4
Ricky 14/4
Nina yli-koski 14/4
Kathrin Lundqvist 15/4
Angelica Andersson 15/4
Linda Salmela 16/4


2012-03-12
  08:09:55

Kattigt

Lyckades fånga familjens feta myskisse "Zingo" på bild under gårdagens vårväder. Han såg ut att trivas i solens varma strålar..


2012-03-11
  12:58:11

Solsken

Snabbpackade väskan & tog första bästa buss ut till landet igår eftermiddag, kände inte alls för att sitta ännu en dag ensam & instängd där hemma. Satan vilket bra val!

Skulle köpt med mig jordgubbar & choklad men tiden han ikapp & jag fick anlända utan. Spelade i det stora ingen större roll eftersom huset här borta hade gott om onyttigheter att bjuda på. Efter god mat, chips, vindruvor & glass med bär somnade jag gott i min gammla säng. Kändes lite underligt att inte ha missarna brevid, men ibland är det skönt med små undantag.

Nu ska jag fortsätta att njuta i solen här ute hos familjen, sitter för tillfället med Maya ( hunden ) & kelar lite. Välkommen ljuva vår säger jag!


2012-03-11
  09:38:55

In love

Det är visst fler här hemma som tycker om den där gravid/ amningskudden, Kendra passar på att gosa in sig rejält & spinna på, högt som ett litet lejon så fort hon får chansen..


2012-03-09
  18:37:21

Nytt i parfymhyllan

Doftar gudomligt, Jessicas nya. Nu vet ni hur jag luktar också..

 


2012-03-08
  23:34:12

My love

Äntligen har jag & min stora kärlek ( amnings/gravidkudden ) krypit ned under täcket tillsammans. Känner mig helt förstörd i kroppen & mina fötter bultar jättehårt, precis som om pulsen liksom satt i dem.

Jag har sex timmar på mig att vila bort det här, för sedan ringer klockan & det är dags att vara tillbaka på jobbet & kriga lite igen. Funderade just på om det är för att jag snart slutar jobba helt som dagarna går så hemskt sakta? Arbetstimmarna är hemska & allt jag gör i stort sett är att virra omkring och snegla på den där klockan som alltid står helt stilla.

Snart helg, sedan ny vecka igen som har massor av gosaker att bjussa på! Jobb två dagar, klipptid, föräldrarkurs, BM besök, familjemys på landet, packa BB- väskan, spika upp alla nalle puh verk på tösens drömmrosa väggar, vika babykläder, förbereda. BLI MAMMA-LEDIG! Jag längtar..


2012-03-08
  21:21:07

En liten present

Prinsessan har fått lite nytt, bland annat en underbart mjuk & skön badcape i rosa med söt nalle på, sedan ett "sett" bestående av filt & kudde färgen gräddvitt, ljuvligt virkat är det dessutom- kommer pryda vagnen fantastiskt bra. Som ett litet komplement har hon även fått en stor & mysig stickad filt i ljusrosa, som även den är tänkt att ligga i vagnen & värma under de lite kyligare vårdagarna. På bilden ser ni också hennes nya tossor i velour med sidenrosor & ett par sockar med supersöta små tussbollar hängandes på. Hoppas hon gillar det :-)

 


2012-03-08
  10:15:02

Ljuva morgon

Idag har jag slagit upp mina ögon utan att någon veckarklocka gapat i mitt öra, känns fantastiskt skönt! Inte blir det sämre av att jag faktiskt både känner & ser solens strålar pressa sig igenom de nerdragna persiennerna här inne ( Ja, jag har fortfarande inte slitit mig från sängen ).

Tänkte snart trampa upp & unna mig en stor frukost & en lång dusch innan jobbet kallar. Idag ska jag stänga på Amarant- väst, vilket betyder att jag får gå hem redan vid 18.30 ikväll, känns Helt okej att lyxa till det lite sista dagarna nu, på fredag slutar jag vid 16- tiden & sedan är jag ledig både lör & sön. På måndag & tisdag har jag lite brokiga tider igen, men de är ju dem absolut sista också, för på onsdag är jag ledig- & efter det i nästan ETT HELT ÅR framöver. Jag ryser av bara tanken! Lycka, lycka att snart få en egen familj- få känna på henne, ta hand om henne- få visa ännu mer hur mycket jag älskar henne. Mitt lilla hjärta!

Jag borde ha uppdaterat allas gissningar ang prinsessans BF igår, men eftersom det blev så sent skjuter jag på det hela till i helgen. Igår var det exakt FYRA veckor kvar tills hon är beräknad, idag är det alltså en dag mindre. Galet!

Dags att göra lite nytta, här orkar jag nämligen inte ligga & lyssna på karln som av någon anledning snarkar lika högt som en överviktig gråsäl.

Kram på er!


2012-03-06
  00:12:43

Vem vet bäst?

Det börjar som sagt dra ihop sig & jag tänkte under morgondagen publicera era gissningar när det kommer till prinsessans födelsedatum. Spännande och se sen vem/vilka som lyckats att pricka rätt! :-) Har du inte gissat än får du gärna slänga in en kommentar i det här inlägget.

Puss & godnatt på er.


2012-03-05
  23:16:05

Vecka 36

Det börjar att närma sig fyra veckor kvar till beräknat födelsedatum & känslan jag bär på inför det är så gott som omöjlig att beskriva för er. Jag känner mig väl förberedd & har nog aldrig tidigare i mitt liv längtat efter något såhär mycket. Bortsett från alla timmar den 24 december varje år då. Julafton har nämligen alltid vart den bästa & mest efterlängtade dagen på hela året, så har jag tyckt sedan jag var minipytteliten själv. Minns att jag började räkna ner dagarna redan i augusti!

Åter till kalaskulan, dvs bebismagen. Den här veckan (36) ska min livmoder, enligt "påläsning" stå som högst, dvs att känslan av alla organ känns ihoptryckta nästan till bristningsgränsen. Vilket stämmer mycket väl! Prinsessan har blivit lugnare där inne & gör inte lika mycket liv som för bara någon vecka sedan. Dock känns sparkar & slag mycket hårdare och intensivare nu. Ibland är det nästan lite obehagligt. Jag har fattat kontakt med henne vid ett flertal tillfällen & vet vart hennes hand ligger någonstans, eller om det är foten ( inte så säker ). När jag lägger min egen hand på magen, mot hennes, rycker hon ofta bort den, men ger sig snabbt tillbaka igen. Första gången grät jag en skvätt när jag märkte att hon reagerade, det är en stor känsla att bemöta något inne i sin egen kropp som man snart skall sätta till jorden. Snart får jag känna hennes hand utan en mage i mellan! Jag vågar redan avslöja att jag älskar den här människan något så enormt, hur är då det möjligt? Jag behöver inte fundera kring det egentligen eftersom jag inte kan bli säkrare med dom orden sagda. Men själva utvecklingen av den här relationen till MIN dotter är så fascinerande att jag själv står och gapar med öppen mun. Aldrig tidigare hade jag kunde ana att livet kunde bjuda på så sagolika stunder, känslor & dagar.

Vi längtar efter vår lilltjej nu! Mycket, väldigt mycket..


2012-03-05
  00:34:03

Ior

Ännu mer "nalle puh" till prinsessans rum, här i form av en tavla. Har köpt den av en jätteduktig tjej som faktiskt gör dem helt själv, på datorn förståss. Unik & jättefin tycker jag!

Har en med tiger motiv också, även den väldigt unik. Så fint så..

 


2012-03-03
  22:19:20

Tittut!

Lördagsmys med "lillmagen". Snart vecka 36..


2012-03-02
  23:35:54

Nalle puh

Jag eränner att jag är lite besatt av nalle puh, här är ytterligare ett bevis på det. Prinsessan har fått en egen Ior att gosa i barnvagnen med, en bonustiger följde visst även med! Nöjd mamma, nöjd bebis.


2012-03-02
  23:28:31

Svullo

Ännu en dag med svullna fötter & ömma ben, det känns som att det blir tuffare & tuffare just nu. Jag antar att jag mått oförskämt bra under hela min graviditet & att gud har brist på människor att straffa. Man kan inte begära för mycket helt enkelt..

Ligger & myser med magen och sockertussarna i soffan för tillfället, Tobbe jobbar natt & jag njuter lite av min "egen" tid. Har druckit meloncider & knaprat ballerina kex sedan jag kom hem i princip. Prinsessan verkar gilla det, hon för nämligen ett fantastiskt liv där inne just nu. Jag njuter, även om det sticker till lite obehagligt ibland. Hon är stor nu, och tung- det känns. Min lilla skruttunge..

Avslutar dagen med en mysbild på Kila, hon är så ful här att hon blir söt. Gullemos..


2012-03-01
  22:39:53

Skräckfilm

Vilken konstig dag! Fötterna gjorde ont redan när jag vaknade imorse, så timmarna på jobbet ska vi inte prata om! Det gick långsamt kan jag tala om, bokstavligen talat.

Har nyligen vart förbi mc donalds västerleden med min man, kände för flottmat ikväll- så givetvis fick det bli så. Vi körde på lite hyrfilm ikväll också, hade förväntat mig något kul & mysigt- men hem kommer han med Paranormal activity 3? Världens jävla skräckfilm som förmodligen kommer ge mig sömnproblem flera nätter framöver. Great!

Oh no, klockan ringer om 6 timmar! Godnatt.


Hej & hallå!
Mitt namn är Johanna Hedberg, eskilstunabo sedan barnsben & född den 29 mars 1990. Här bjuder jag er på min vardagsmeny ur livet som inredningsintresserad, gottegris & blivande mamma!

Varmt välkomna!