2012-04-30
  20:56:09

Mitt älskade barn!

Jag älskar dig så oerhört mycket!


2012-04-29
  22:39:25

Perfect

Min & Minéas lantisdag blev så gott som perfekt- lugn och skön.

Mamma, som numera också är mormor bjöd på både våfflor, fika & ännu mera mat. Jag hade lika gärna kunnat rulla hem, men så var det ju de där med vagnen också..

Från det ena till det andra, nu ska vi fortsätta att myspysa på soffan här hemma.


2012-04-29
  15:36:18

Bussbölja

Sitter på lantisbussen påväg till mor far & bror på vischan, det är sjukt varmt och jag sitter på helspänn i hopp om att min lilla klutt inte skall vakna. Gap & skrik på en fullsatt osande buss är bland det värsta som finns! - Det fick jag lära mig sist vi var påväg dit.

På tal om värme, vilket strålande väder vi fått idag! Enligt smhi är det 14 grader varmt, men jag tycker det känns varmare. Tar med mig mor, klutt & hunden på en långpromenad tror jag bestämmt.

Ha en fin dag!


2012-04-28
  23:28:07

Har jag henne

.. Har jag hela världen ❤


2012-04-28
  23:16:49

Vårvecka

Full rulle hela veckan som vart, minst sagt! Jag har haft massor med hembesök men även rännt omkring på stan & spenderat några slantar på min lilla klutt här hemma. Hon har fått en rejäl trave nya kläder som jag hoppas hon kommer kunna bära inom kort, i sommar kanske. Färgglada klänningar, sockersöta toppar & mysiga pyjamas!

Mer detaljer om veckan orkas inte med ikväll, utan avslutar här & nu med en härlig fikabild från dagens balkongmys ute i solen.

Kram på er.


2012-04-24
  23:58:26

Ofattbart

Tänk att det bara var TRE veckor sedan du befann dig där inne. ofattbart! ❤


2012-04-24
  22:58:47

Kärleksregn

Idag har lillan & jag spenderat hela dagen inomhus, från morgon till kväll. Framför tvn, framför datorn och framför spisen. Regnet utomhus har tyvärr inte lockat till något annat, men inte klagar vi för det.

Mitt liv är så sjukt mycket ljusare sedan min älskade kom till världen. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig att det skulle kännas så fantastiskt att bli mamma, det är som att framtiden plötsligt blev något jag ständigt längtar efter, något jag ser fram emot. Förut var jag rädd för den, rädd för mig själv och att jag inte skulle lyckas, lyckas leva upp till andras förväntningar eller rädd för att jag aldrig skulle komma på vad jag ville göra med mitt liv överhuvudtaget.

Nu vet jag, och jag hade aldrig kunnat välja bättre. Jag ska få se min lilla stjärna växa upp och få följa henne natt som dag i många många år framöver. Alltid skall jag finnas där för henne med öppna armar, precis som mina föräldrar funnits för mig.

Oj vad jag kom av mig nu, det jag egentligen skulle skriva från början var att all tid med henne, är bra tid. Ännu har jag inte upplevt en minsta tråkig sekund i hennes närhet- jag kan fortfarande ligga och titta på henne timme efter timme fastän hon sover.

Hon är så vacker, och jag är så stolt!


2012-04-24
  18:32:57

Mor & dottermys

Kärlek så det skriker om det!


2012-04-22
  17:25:38

Lantisdag

Klockan börjar bli mycket & det är snart dags för mig & lillkluttis att packa ihop våra prylar och bege oss hemmåt. Vi har spenderat både gårdagen, natten och dagens timmar ute på landet hos "mormor & morfar". Det är första gången Minéa sover borta och allt har gått så fantastiskt bra, faktum är att jag aldrig sett henne sova så gott. För att inte tala om mig själv, vilken sovmorgon jag fått! Inte ett ljud har hon gett ifrån sig inatt, jag fick tom. väcka henne för matdags! ( Det brukar gå på automatik annars, att hon gnyr när det är dags ).

"Gammelfarmor" har vart och träffat kluttis för första gången idag också, det blev ett mysigt möte med både paket och gos. Hon fick ett så fint smyckesskrin som vi ser fram emot att börja fylla inom kort.

Nu är det matdags!


2012-04-22
  14:48:45

Kluttis

I sin nya fina pyjamas..


2012-04-20
  19:14:44

Bebismys

Lyckan när sitt barn tittar en djupt in i ögonen & ler med hela ansiktet för första gången är obeskrivlig! Tårarna sprutade och jag blev alldeles knäsvag. Åh, min lilla skrutt!

Ikväll är det bara jag och hon, som vanligt. - och sockertussarna förståss. Vi ska titta på lets dance och bara ha det gott. Jag har haft ont i huvudet hela dagen, så en fortsatt myskväll hemma kan inte bli mer än perfekt. Frukt & flott står på menyn- vet vet, kanske unnar vi oss en pizza.

Hej sålänge.


2012-04-20
  16:49:56

Min förlossning.

Fredagen den 30 mars, strax före tio på morgonen vaknar jag av att Kendra ( min katt ) stökar omkring ute i hallgarderoberna. Jag avskyr när hon håller på så, alla kläder ligger alltid huller om buller efteråt och är alldeles fulla av katthår. Jag vet inte hur många gånger jag “rollar” mina kläder per dag, men svaret skulle garanterat förvåna er.

Jag sätter mig upp i sängen och vrålar ursinnigt åt henne att lägga av, givetvis struntar hon i det och fortsätter precis som om ingenting har hänt, med mitt halvkassa morgonhumör börjar det genast att krypa i hela kroppen på mig, jag flyger upp alldeles nyvaken och möter det kalla golvet med mina fötter som är så gott som bortdomnade. Der var samma visa varje morgon, eftersom att jag samlat på mig närmare 30 extrakilon under hela graviditeten hörde de där vätskefyllda fötterna liksom till. Det var visserligen något jag hade vant mig vid, men inte blev det behagligare för det.

Tänka sig att just det där ögonblicket, bara sekunder efter att jag snuddat golvet skulle vara en början på ett helt nytt liv. Då menar jag verkligen bokstavligen talat.

Vattnet gick och hela jag frös till is i några sekunder innan jag verkligen förstod vad som hade hänt, hjärtat låg uppe i halsgropen och pulsen kändes enda nere vid tårna. Jag minns hur jag mötte min egen blick i sovrumsspeglarna och tog ett djupt andetag innan jag lugnt började att gå mot köket. På kylskåpet hade jag fäst numret till förlossningen så det skulle vara lättåtkomligt ifall det skulle ske oväntat, precis som det just gjorde.

Vattnet fortsatte att sippra längs mina ben och jag kände det säkert gå ( skölja ur mig ) åtta gånger under tiden jag samtalade med barnmorskan i telefonen. Det första hon frågade efter att jag med klen röst berättat vad som hänt var om jag kände några värkar. Det blev tyst i telefonen, länge. Jag var tvungen att anstränga mig för att känna efter, paniken hade ännu inte lagt sig. Nej, inga värkar. Efter det svaret lugnade jag ner mig ganska så kvickt. Timmen senare fick vi tid för undersökning.

Lika knasigt som det låter, hoppade jag snabbt in i duschen MED min telefon i handen och ringde mamma för att berätta vad som hade hänt. Jag var relativt lugn vid det laget men så pass uppspelt att jag inte minns såhär i efterhand vad som sades mer än att hon upprepade ordet “va?” säkert tio gånger.

Jag ringde även min kusin och slängde iväg ett sms till min barndomsvän innan jag kom på tanken att ringa till Tobiaz ( det är en historia för sig ).

Fredagen den 30 mars klockan 09.35 på morgonen gick vattnet, klockan 11.00 hade vi fått tid på förlossningen. De konstaterade då att jag var mellan 3 och 4 centimeter öppen, det var alltså 6 cm kvar tills jag skulle få föda. Ingen visste hur länge det skulle ta, eftersom värkarna ännu inte hade startat. Det kunde dröja allt ifrån en timme upp till två dagar! Vi blev hemskickade.

Det var vid 22- tiden samma kväll som magen började att knyta sig på mig, jag insåg då vad riktiga förvärkar var. De blev allt tätare och jag valde att ringa till förlossningen vid 01 för att rådfråga när det var dags att åka in, deras svar var “ när du har så ont att du inte vet vad du heter “.

Jag låg kvar i sängen och svettades med värkarna tills klockan var strax före 06 på morgonen, jag hade då legat och tagit tid mellan varje värk vilket resulterade fem minuter. Det var dags, dags att åka in igen.

Den här gången väl framme på förlossningen blev jag inskriven, Tobiaz och jag fick ett rum där förlossningen så småningom skulle ske. Känslomässigt var jag både förväntansfull och livrädd. Rummet var kallt och sterilt, jag gillade det inte alls. Sängen var hård och jag fick ligga på både papper och plast, ingen hästens med andra ord. Just då brydde jag mig inte så mycket, ingen av oss hade ju en susning om att det skulle bli så långdraget som det faktiskt blev.

Tiden mellan den här stunden och själva förlossningen var inte särskilt händelserik, vi blev bland annat hemskickade IGEN några timmar för att jag själv skulle få bearbeta igång värkarna igen, som spårlöst försvann efter inskrivningen.

Som sagt, spårlöst försvunna värkar. Söndagen den 1a april klockan 09.30 gick det inte att dra ut på det längre, jag fick bli igångsatt med dropp i armen. Först fick jag en hel påse med antibiotika som skulle rena kroppen från alla bakterier och se till så inga infektioner kunde uppstå, sedan var det dags.

Minnena är lite luddiga härifrån, men efter tre timmar med den där hemska slangen i armen var det äntligen ( tro det eller ej ) dags. Smärtan sköljde över hela mig och jag minns att jag gapade till Tobiaz att hämta hjälp. Det var här någonstans som jag tappade kontrollen helt, jag skrek av smärta. Lustgasen knäpptes på & blev snabbt min bästa vän. Efter det blev det svart för ögonen på mig en stund.

Känslan av ett hårt knytnävsslag i underlivet fick mig att vakna till, det rann vätska ur hela mig och jag förstod att det var dags. Mina ben skakade och jag vet inte om jag grinade eller om jag ylade, eller vad nu gjorde. Nadja ( barnmorskan ) satt på vänster sida om mig och torkade med något fuktigt i mitt ansikte, antagligen en handduk. Jag hade svårt att fokusera då jag kände trycket nedtill hela tiden. Jag ville krysta, gud vad jag ville krysta!

Jag lyckades att pricka in både tid och datum då flera andra kvinnor förlöstes samtidigt, så läkaren sprang från rum till rum. Det låter lika galet som det var kan jag tala om! Där fick jag ligga, ligga och vänta på att läkaren skulle komma in till just mitt rum och be mig krysta ut henne, min lilla stjärna.

Som sagt, jag var hysterisk och hade panik, det gjorde ju så ont. Tobiaz skickade jag ut ur rummet tills allt var över- nästan över. Lite ångest må jag erkänna att jag har över att jag agerade just på det sättet såhär i efterhand. Men gjort är gjort och förlossningen gick ju så bra. Precis när lilla Minéa lagts upp på mitt bröst och moderkakan skulle krystas ut så fick Tobiaz komma in igen och klippa navelsträngen.

Ungefär 15 minuter tog det att krysta ut henne, vilket är snabbt gjort. Tiden uppskattades dock i min värld till hundra gånger längre. Det där med att försöka beskriva hur det känns att föda tror jag är fullkomligt omöjligt, man förstår inte graden av smärta fören man ligger där själv.

Men en sak är säker, det är väl värt det! Känslan i kroppen första gången man får se sitt barn är enorm, själv blev jag alldeles varm av kärlek och glädjetårarna har aldrig smekt min kind så vackert.

En dröm som blivit sann, jag är världens stoltaste mamma till världens vackraste dotter.
Jag älskar dig Minéa.




Lustgasen var min bästa vän.


Här är min älskade stjärna ca. 60 sekunder gammal!


Personalen överraskade med fint fika efter förlossningen.


Här är lilla Minéa bara några timmar gammal. Bilden är tagen efter att vi lämnat förlossningsrummet och fått åka rullstol upp till BB.


2012-04-20
  12:50:26

Krake

Det är inte ofta det finns tid att lägga orden på plats, vad jag menar är såklart bloggen. De senaste dagarna har vi haft fullt upp, Minéa har haft magknip till & från vilket bidragit till mindre timmar sömn för en annan. Sedan har vi haft besök, både av nära och kära men även från BB.

Jag vill passa på & tacka för alla fina presenter, de är så ljuvligt fina allihop! Snacka om att hon redan är bra bortskämmd, den lilla luringen.

Natten till idag har vart lite tuffare än på länge, jag tror inte att jag somnade förän efter åtta imorse, och då på soffan helt utslagen med Minéa alldeles intill. Det har vart endel bök & stök vill jag erkänna, känns dock skönt att veta vad som är anledningen till det. Min lilla pluttunge, mamma tycker synd om dig!

Här är en bild som togs för ett par dagar sedan, nybadad & nöjd i sin fina rosa badcape.


2012-04-17
  19:05:41

Egentid

Jag kan inte minnas sist jag upplevde en dag så seg som denna. Minéa har sovit som en gudinna i sin nya babysitter från " mormor & morfar " hela för & eftermiddagen ( med undantag för matpaus ) så mamma har fått tid till att skriva klart sin förlossningsberättelse bland annat.

Vill att dagarna skall gå lite fortare nu så att det kan bli helg. Tanken är att jag & Minéa skall ta oss ut på landet under en dag och kanske övernatta där. Håller alla tummar och tår för att fint väder står på menyn!


2012-04-16
  22:40:46

Vårdag

Skön dag i solen med min älskade lilltös & hennes fina gudmor. Tiden har gått alldeles för fort & jag har inte riktigt hunnit med vad jag borde. Nåväl, tur det är en ny dag imorgon igen. Känner mig huvudsakligen snäppet lyckligare igen.

Pluttis ligger & tuttar napp här brevid mig, hennes ögonlock ser ut att vara minst lika tunga som mina. Nu säger vi godnatt & återkommer en annan gång.

, Godnatt!


2012-04-13
  22:56:50

Cupcakes

Skruttis är bättre i magen, men har vart otroligt gnällig precis hela dagen. Så fort hon inte fått ligga i min famn har hon gallskrikit? Vaknat på fel sida tror jag bestämmt.

Till och med när jag bakade mina cupcakes var hon med mig i armarna & klängde, lilla klätterapa.

Resultatet blev som ni ser, cupcakes a la Minéa 2 veckor ❤ Fy vad jag älskar henne.


2012-04-13
  11:45:10

Smoothie

Börjar dagen med en iskall & enkel smoothie gjord på yoghurt, jordgubbar, mjölk & svarta vinbär. Helt okej!

Prinsessan mår bättre, hon väckte mig endast två gånger inatt med kurrande mage! Dock har jag stopp i ena bröstet & kan bara amma från det vänstra. Ser ut som att ett besök på bb väntar senare under dagen. Suck, vad krångligt det måste vara då..

Dags att plocka undan all disk & tvätt som står i vägen, bäst att passa på när lillan sover..

Hej sålänge!


2012-04-12
  17:37:26

Rastlös

Ännu en dag på soffan med lillan, ingenting att gnälla över direkt- men solen utomhus får mitt samvete att sjunka låångt ned till botten. Det kryper i kroppen på mig samtidigt som jag inte orkar lyfta ett finger för att göra något åt saken. En promenad skulle göra enormt mycket, men hur gör man när det enda hon vill är att skrika så fort man petar på henne? Okej, det kanske var lite att ta i- men hon verkar fortfarande inte ha en helt fungerande mage & jag vill inte att hon ska känna att det är jobbigare än vad det redan är. Pluttnos..

För tillfället sover hon middag, hela två timmar har det vart tyst nu. Hon ser ut att drömma sött, för det är nämligen inte bara ett litet glatt ryck i mungipan som gon ger ifrån sig..

Jag kan inte sluta titta på henne, Jisses vad hårt mitt ❤ slår för dig, min lilla prinsessa!


2012-04-12
  12:11:52

Tuffing

Natten har vart tuff, varken jag eller Minéa har sovit särskillt mycket. Magknipen har spökat lite igen tror jag & hon har uttrykt det väl med gråt & skrik. Jag tycker så synd om henne och det skär i hela hjärtat på mig när jag inte kan göra något.

Att hålla henne i famnen & stryka henne över håret hjälper alltid lite. Det gillar hon..

För tillfället ligger vi i soffan framför tvn, hon kvider lite uppepå mitt bröst och jag försöker samtidigt få i mig en smörgås -En sen frukost med andra ord. Det gäller att inte glömma bort sig själv även om det är väldigt lätt just nu.

Från det ena till det andra, jag tror jag fått ett beroende. Sen vi kom hem från förlossningen har jag druckit 4-5 kannor citronvatten varje dag? Galet gott & omöjligt att sluta med!

Kram på er.


2012-04-11
  18:58:56

Pluttunge

Känner mig nöjd över dagens tickande timmar, dem har gått fort men gett bra resultat. Jag har vilat ganska mycket då pluttis vart lite lugnare, hon har nämligen haft magknip de senaste dagarna & skrikit ganska så oavbrutet. Stackarn! Bättre blir det inte precis när varken mamma eller pappa kan göra något annat än att just finnas där & försöka ge tröst.

Men som sagt, hon är på bättringsvägen! Jag har förutom vilat några timmar tagit tag i städningen här hemma. Det är hundra saker kvar att göra, men nu är åtminstonde toaletterna städade, köket skinande rent & smutstvätten ihopplockad. Alla dessa papper & räkningar är även organserade i fina högar. En bra början på en god återhämtning skulle jag vilja säga! Imorgon ska jag försöka hinna med att baka cupecakes & laga våfflor till middag. Dammsuga måste jag även göra, jag blir tokig på allt katthår som vimmlar omkring överallt! Livrädd att prinsessan skall bli allergisk..

Amningen går frammåt men gör fortfarande fruktansvärt ont, högerbröstet fungerar bättre än det andra som för övrigt känns helt trasigt just nu. Bara att bita igen & fortsätta kriga lite, jag vill ju så gärna det här- amma så länge som möjligt!

Nu ska jag unna mig en alvedon & lite yoghurt. Hoppas det hjälper huvudvärken att tyna bort från mig, den är nämligen fruktansvärd just nu. Dessutom ser jag att Minéa börjar sukta efter "tutte" igen ;-)

Min lilla sockertjockis! ❤


2012-04-11
  12:28:24

Morgonmys

Med pappas prinsessa..


2012-04-10
  18:42:43

Prosiit!


2012-04-10
  14:49:27

Babygym

Det är mysigt med ruskväder ibland, särskillt när det smattrar sådär sött med regn på fönsterrutorna och när man får chans att gosa lite extra. Idag inviger vi babygymmet här hemma framför tvn, ingen som klagar direkt..


2012-04-09
  22:40:15

Pappas flicka

Det råder åtminstonde inga tvivel vem som är fadern till min underbara. Lika som bär tycker mamma ❤ Älskar er.


2012-04-09
  14:30:10

Pappa morfar

Idag är det en ny vecka, vilket såklart innebär nya tag. Imorgon börjar Tobiaz jobba igen efter att ha vart pappa-ledig i tio dagar, känns redan lite tomt faktiskt. Han har vart så förbannat duktig & skött hushållet här hemma så fantastiskt bra, faktum är att jag vågar erkänna mig lite imponerad. Nu blir det snäppet tuffare för en annan, men jag antar att det är en utmaning- precis som allt annat här i livet.

Igår badade plutten för andra gången i sitt liv, det gick lite bättre än sist- hon somnade efter några simmtag där i baljan. Sötnos! Navelsträngsstumpen trillade även av igår, väl nämnvärt tycker jag.

Nu ska vi gratta pappa "morfar" på hans stor dag, hennes första bussäventyr är snart över & det är dags att kliva av.

Kram på er!


2012-04-07
  22:42:16

1 vecka

Tiden går fort, skruttan blir hela en vecka idag! Det firar vi med att inviga hennes vagn & fortsätta goseriet i soffan här hemma. Jag kan fortfarande inte slita mig från henne, varken blicken eller närheten.

Att ha henne på mitt bröst & att få sniffa på henne, få snoosa i hennes hår eller att pussa på hennes läppar är det bästa som finns. För att inte tala om hennes ögon, varje gång hon öppnar ögonen & ser på mig befinner jag mig i himlen. Hon är så underbar..


2012-04-06
  17:37:52

Fredagsmys

Jag & Minéa ligger och myser i soffan lite, eller.. Det är snarare vad vi sysselsatt oss med hela dagen. Jag kan inte släppa blicken från henne..

Min kropp är sprängfylld av kärlek. Om jag endå kunde sätta ord på hur lycklig jag är.

Min lilla solstråle..


2012-04-06
  13:21:00

Lycka

Nu har lillan hunnit bli hela 6 dagar gammal, nästan en hel vecka med andra ord! Tiden har gått galet fort & jag har tappat greppet lite om både tid & datum. Sedan vi kom hem har allt var lite luddigt & jag har mest haft ont. Är det inte huvudet så är det magen, eller underlivet, eller överallt.

Natten till igår började jag sova på riktigt, tror jag klarade en hel timme faktiskt. Det är så svårt att blunda när man har en unge gjord av diamant här hemma. Jag har insett meningen med livet & gråter många tårar om dagen, glädjetårar förståss. Hon är så vacker, mitt lilla barn!

Allt går för övrigt frammåt & lyckan är enorm. Varken jag eller Tobiaz har fortfarande förstått att det faktiskt är på riktigt. Än sålänge är allt bara en fin dröm.

Amningen är svårare än väntat & vi har fått göra ett återbesök på BB för att få hjälp. Det gör så ont att jag grinar varje gång.. Dessutom har jag så mycket mjölk att donation tom tillfrågats.

Bortsett från detta så är allt perfekt just nu, hon ligger & snosar i min famn för tillfället. Igår badade hon för första gången, vilket inte var särskillt poppulärt- men ren & mjuk blev hon, dessutom riktigt nöjd efteråt.

Jag skall återkomma med en förlossningsberättelse så småningom, men tills dess får ni nöja er med mina småglesa uppdateringar ;-)

Kram på er.

Bilder från Minéas första bad någonsin, 5/4 kl 21.15 ❤


2012-04-03
  12:56:40

Prinsessan Minéa

Fortfarande befinner vi oss på BB, det är dag två här nu. Tiden går så fort fastän jag inte sover något, känslan är så förbannat fantastisk. Jag har aldrig vart så lycklig i hela mitt liv..


2012-04-01
  22:50:44

1/4~ 2012

Grattis på födelsedagen mamma! ;-)

Jag & Tobiaz är lyckligast i världen just nu. Mitt hjärta slår så hårt att jag inte vet vart jag skall ta vägen. Hon är så fin & jag kan inte sluta titta på henne..

Välkommen till världen älskade lilla Minéa! 2980 gram & 49 cm lång, du är det finaste som hänt oss. Vi älskar dig!


Hej & hallå!
Mitt namn är Johanna Hedberg, eskilstunabo sedan barnsben & född den 29 mars 1990. Här bjuder jag er på min vardagsmeny ur livet som inredningsintresserad, gottegris & blivande mamma!

Varmt välkomna!