2011-09-29
  22:38:36

Inte allt för bekväm

Klockan är för mycket för att jag egentligen skall liga vaken, men finner ingen som helst ro i kroppen till att krypa ned under täcket ännu. Har hållt på hela dagen här hemma med att förbereda inför flytten som sker imorgon, känner mig inte det minsta färdig! Det är så oerhört störande med alla prylar som bara står i vägen hela tiden! Jag har plockat, släpat och packat färdigt på vinden åtminstone. Det är rätt positivt, nu återstår bara hundra ton skräp att åka till tippen med istället, suck!

Golven är aldeles klibbiga & det knastrar för varje steg man tar här hemma. Äckligt var väl bara förnamnet! Hoppas hinna med så mycket som möjligt imorgon fastän jag slutar jobbet vid 15, har besiktning vid 15.30 och väntar flytthjälp klockan 17. Tight.

Kanske blir det ingen sömn inatt, jag är så dålig på att kunna slappna av när stress är inblandat. Dessutom känns det jättetrisst att absolut sista natten här i min guldlya väntas. Ljusare tider på g, har dock inte börjat känna av dem ännu.. Skall försöka tona ner nu med en varmdusch och lite glass därefter. Är hungrig som en gnu, igen!

Typiskt, godnatt alla! 


2011-09-28
  00:13:52

Jag och min morot

Vilken slöhög jag är idag! Kom visseligen hem från jobbet vid 21.30, och har sedan dess vart helt förstörd. Mitt huvud är som en ballong, fast brist på syre tror jag. Fy vad ont det gör! Jag hoppas alvedonet börjar ta sig snart..

Hungrig är jag också, fastän jag åt för bara en halvtimma sedan. Kanske blir det en morot innan jag kryper till sängs, annars lär jag väl aldrig somna.

Har ingen större lust till jobb imorgon, och framförallt inte ännu en kväll. Men jag antar att det bara är att bita ihop, för på torsdag är jag ju faktiskt ledig. Vilket också är den absolut sista dagen jag har på mig att packa inför flytten som sker på fredag! Som jag längtar & ser fram emot det här..

Synd bara att besiktningen inte kunde skett lite tidigare än just timmarna innan det väl är dags att plattsa sig. Jag hade gärna sett att alla väggar & ev golv var färdigfixade. Men jag antar att det hör till, hyresvärdar är ju inte dem snabbaste människorna jag vet, det tar lite längre tid för dem att få arslet ur vagnen så att säga. Meen.. det har väl alla fått smaka på någon gång antar jag. Tyvärr.

Dags för reprisen av idol tillsammans med min morot nu då,
godnatt alla!


2011-09-26
  23:58:44

Vecka 10

" Från denna vecka räknas bebisen inte längre som embyro, uta som foster. Alla organ är formade, men fungerar fortfarande inte riktigt. Bebisen kan röra både huvud, armar & ben, och har ett primitivt kroppsspråk som visar vad den tycker om & inte tycker om. Fingrar och tår är helt åtskilda och smaklökarna börjar bildas. Nu kan man skymta början till alla 20 mjölktänderna. Äggstockarna eller testiklarna är utvecklade. Rörelserna är kraftigare och fostret börjar kunna ändra läge i livmodern, längden är ungefär 4 centimeter. "

2011-09-26
  23:21:50

Kärleksbubbel

Ligger i min säng och bara tittar, tittar på mina små troll som traskar omkring här hemma- från köket till vardagsrummet- fram & tillbaka. De pratar glatt om något jag önskar jag förstod, ett pip, ett flämt eller jamande om vartannat. De är så söta att jag bubblar av kärlek hela jag!

Kendra har fått för sig att det är okej att springa & lägga alla saker som hon inte gillar i sin vattenskål. Under de senaste dagarna har jag fått hämta både mina toffsar, strumpor & räkningar därifrån. Mindre gulligt måste jag få säga, men visst är hon en pärla endå.

Hur som helst så är det måndag, vilket betyder ny vecka! Det går fort nu, och idag har jag enligt beräkning gått in i vecka 10. Känns lite lagom pirrigt sådär! Jag gjorde dessutom mitt första besök på mälarsjukhuset idag, där bland annat urin och blodprov togs. Inte det roligaste jag gjort måste jag säga, urinprovet var väl en sak för sig- men under blodprovet var jag bombis på att jag skulle tuppa av. Brukar inte tycka att sprutor är mer än lite obehagligt, men när hon idag skulle fylla tre rör gjorde det mest ont och jag blev yr och illamåeende. Beundrar alla er som är blodgivare!

Nu är det i vilket fall som helst över, skönt det. Symptomen jag kännt av under tidigare veckor är inte lika kraftiga, men illamåeendet sitter kvar. Jag kräks dock väldigt sällan! Något som är nytt sedan mitten på förra veckan är hungern, oavsett om jag är sugen på mat eller ej så skriker magen efter något minst en gång i timmen! Det gör ont, och känslan av att inte ha ätit på flera dagar uppstår..

Jag har kommit in i en period då jag äter färska tomater hela tiden, och minst en burk ravioli om dagen? Jag hoppas det ger sig snart..

Den 11 november har jag fått tid till ultraljud, & ni kan ju gissa om jag längtar! Hoppas tiden går fort nu..

Kila provar bebis första plagg, jag vill bara äta upp henne! Gosnosen..



2011-09-21
  00:01:21

Vecka 9

" Bebisen har blivit stor som en jordgubbe, och den här veckan försvinner den svans som tidigare funnits. Armarna och benen växer, och till och med fingrar har tagit form. Embyrot är cirka 3 cm stort, och fötterna omkring 2 mm. Ögonen börjar att täckas av ögonlock, och man kan se ytteröronen. Känseln utvecklas och embryot kan redan nu få hicka ibland. Nu bestämms det också om det skall bli en pojke eller flicka "

2011-09-20
  23:47:33

På benen igen

Äntligen har jag piggnat till efter världens värsta magsjuka! Har legat ned sen i torsdagskväll & inte gjort annat än spytt, spytt & återigen spytt. Dock var det över 48/h sedan sist nu, vilket friskförklarar mig helt imorgon. Skönt att ge sig på de alldagliga rutinerna igen!

Jag har bakat kanelbullar idag, de blev riktigt bedårande- men satan så äckliga! Jag måste ha slintit med mjölkaret, eller kanske lyckats vara för snål med kanelfyllningen. För knäckebröd utan smör smakar banne mig bättre än vad detta gjorde! Bättre lycka nästa gång antar jag..

Kom & tänka på hur dålig bildblogg det här är, jag som alltid står med iphonen i högsta hugg så fort det är något. Och för att inte tala om den lilla kulan jag har till mage, den finns minsann redan på bild. Och jag lovar att visa er så fort jag känner att jag är redo för det! Vill bara passera 12 veckor nu så jag slipper oroa mig för missfall hela tiden.. jag skulle trasa sönder, om..

Bilder kommer att börja uppdateras så småningom, det lovar jag. En söt ny design är även på g, och denna gång överlåter jag det arbetet till någon annans händer. Spännande! 

Dags att försöka sova en stund innan det är dags att dra på sig sockorna & traska till jobbet. Hoppas det inte regnar för gudsskull!


2011-09-19
  02:16:06

Juldrömmer

Klockan har passerat midnatt & jag har lite lagom svårt att somna. Saknar min fina pojkvän något så enormt mycket, minns inte ens sist jag fick somna i hans armar. Det är tufft att vara ifrån honom när så mycket händer runt omkring, helst av allt önskar jag att han fanns brevid mig hela tiden. Fast, det vet jag ju redan att han gör, även om det inte bokstavligen talat.

Nu är det bara dryga två veckor kvar tills vi får ett gemensamt hem, och som jag längtar! Snart är det jul & allt, jag hoppas tiden går fort. Kan inte riktigt beskriva hur hårt mitt hjärta slår när jag drömmer mig bort till allt julemys. Vi skall baka lussebullar, ha gnistrande stjärnor i alla fönster & klä julgranen tillsammans.. och för att inte tala om det lilla miraklet i min mage, tänka sig vad den lille kommer hinna växa till sig..

På tal om utveckling, det är ju faktiskt måndag nu- vilket betyder att jag går in i veka 9!

2011-09-14
  00:54:38

Missemys

Äntligen har jag avslutat dagens pyssel & krypit ned under täcket, nyduschad & grann av min favoritbodylotion med kokosdoft från the bodyshop. Till & med missarna verkar gilla den då dem båda ligger så sött & spinner på både mitt huvud och bröst. Nu kryllar det av kärlekspartiklar här hemma kan jag lova er!

Jag har för övrigt ätit ovanligt mycket idag, skräpsaker dessutom. Inte okej!
Men som en liten tröst så har jag ju faktiskt fått i mig det dagliga behovet av frukt & grönt, jag har dessutom lyckats hälla i mig ett helt paket mjölk! Bravo.

Till mesta dels har jag sovit idag, de där 45 minuters sömn jag pratade om tidigare blev snarare 4,5 timmars sömn. Men vad gör det, det behövdes ju..

Det blev inga efterlängtade kanelbullar, allt eftersom jag kom på att jag inte äger någon kavel. Det är inte alla dagar som man har huvudet på skaft precis! Jag lyckades hur som helst knåpa ihop ett par skitfula hallongrottor.. meeen också kanske världens godaste hallongrottor.

Nu har jag pladdrat färdigt för idag, godnatt!

2011-09-13
  14:03:57

Inte allt för bekväm

Efter ännu en natts snörvlande & numera hostande känner jag mig fortfarande helt utmattad. Jag vet inte om det är förkylningen eller ett av sympomen som tillhöra skall. Förmodligen både och..

Klockan är inte så mycket hitils, men jag har redan hunnit fixa med adressändring, bytit abonemang på min telefon och dessutom kontaktat min A-kassa. Känner mig ganska så nöjd med det faktiskt, men skall så småningom ta tag i disken här hemma & slänga igång en maskin med tvätt. Kanske orkar jag fatta mig samman och baka lite kanelbullar som jag tjatat om i närmare en vecka nu..

Får ju inte glömma alla annonser som skall läggas upp på blocket också! Skall försöka sälja av så mycket som möjligt.. Skohylla, hatthylla, barbordet i köket, sängen, lite lampor.. och framförallt kläder! Dussintals skor skall bort!

Med stor sorg i mitt hjärta då förståss. Men nu skall jag ta en tupplur, 45 minuters sova har väl ingen skadats av.

 
Kendras rosa råtta förtjänar att få vara med på ett hörn, hon behandlar den som om det vore hennes bebis.

2011-09-13
  00:57:02

Vecka 8

" Huvudet & överkroppen är fortfarande mycket större än underkroppen, och allt som allt är bebisen ungefär lika stor som ett hallon nu. Det är nästan ständigt rörelse i livmodern, för embyrot sover bara korta stunder. Nu börjar det också se ut som en människa i miniatyr. "

Det känns märkligt men bra att kliva in i en ny vecka, vissa jobbiga symptom börjar avta- men istället dyker nya ännu jobbigare upp. Just nu ligger jag sjuk, snorar och har förmodligen feber. Att ständigt behöva springa på toaletten gör inte den saken bättre direkt.. jag är kissnödig precis hela tiden!

Försöker äta nyttigt dagligen, vilket nog är den jobbigaste prossesen i mitt liv just nu. Jag är så fruktansvärt van vid snabbmat flera gånger i veckan, och slarvar var och varannan dag med frukosten. Jag äter aldrig frukt och grönt och vet knappt hur mjölk smakar..

Hitils har jag nu i ett par veckor lyckats äta järntabletter 3 gånger om dagen, pilla i mig folsyretabletter, äta frukost varje morgon med fullkornsbröd. Och dessutom laga mat .. Idag blev det vegetarisk wokgryta med kokosmjölk och curry. Jag har dessutom börjat dricka mjölk dagligen och sett till att alltid ha tillgång till frukt i kylen.

En liten elogé till mig.


Idag blev det dessutom jordgubbar med iskall mjölk till tv-myset.

2011-09-11
  22:10:39

Sjukling

Den där förkyningen som smög på mig under gårdagen verkar ha angripit rejält under natten. Vaknade som vanligt vid 4-tiden i morse av "brottom till toaletten känslan" & kände i samma veva att näsan rann på mig samtidigt som jag hade världens jäkla tryck i öronen. Förkyld var var bara förnamnet! Jag har legat tillsammans med mina små hjärtan under täcket precis hela dagen & kallsvettats sedan jag vaknade. Känns väl sådär att behöva sjukskriva sig från jobbet imorgon..

På tal om imorgon, då kliver jag in i vecka 8.. det känns bra, men inte särskillt spännande. Jag har allt ett "hum" om vad som väntas, & symptomen är väl inte dem roligaste kanske..

Har idag fått besked om min egen lägenhet, ett yngre par skall ta över den- och jag hoppas det går fort! Jag själv flyttar ju redan om knappt 3 veckor.. 

Nu hallon & yoghurt! , Hej sålänge.


2011-09-06
  01:12:24

Vecka 7

" Den här veckan skall bebisen växa & bli så stor som 11-13 mm lång- ungefär 1 mm om dagen! Benen börjar växa, och händerna ser ut som små paddlar. Hjärtat slår och hjärtslagen kan till och med registreras vid en ultraljudsundersökning. "

Hormonerna fortsätter att kriga inom mig & det är svårt att hålla tillbaka raseriutbrotten. Svettningarna har blivit lite värre idag, det märkte jag på jobbet. Men det kan ju faktiskt ha med vädret att göra också..

Jag har idag pratat med en barnmorska som hjälpt mig med inskrivningen. I slutet av månaden är det dags, då börjar vi med undersökningar. Ultraljudet får vänta till vecka 18, tidigast- eftersom det inte är bra att göra det för tidigt.

Jag fick även råd om vitaminer och mineraler som jag bör få i mig lite extra utav. Imorgon åker jag och mitt hjärta till Apoteket & börjar fylla doktorskåpet med folsyra och järntabletter..

Det bubblar kärlek i hela kroppen på mig, jag är nog världens lyckligaste just nu.

2011-09-04
  22:45:35

Lite väl känslig..

Hormonkring var det tal om ja! Har vart ledig idag & försökt nyttja tiden till det behövligaste, mest försökt att vila ut & göra absolut ingenting. Men som hos alla andra står sysslor på "att göra listan" och jag har hunnit tvätta, städa, diska & laga mat. Det blev hemmagjorda pannbiffar med potatis stekt lök och brunsås, gissa om jag njöt!

Under kvällen har jag tittat på första avsnittet av idol, och precis som alla andra säsonger var det bra. Äntligen har jag något att byta ut simpsonsavsnitten på kanl 6 mot. Känner att det är värt att nämna att tårarna sprutade ut när tjejen som deltog i slutet av programmet berättade att hon hade haft canser. Snacka om överkänslig. Jag grinade dessutom i morse när jag vaknade för att jag just.. vaknade?

Ville uppenbarligen ha sovmorgon..

2011-09-04
  01:24:26

Det känns mer än vad det syns.

Vi fick lägenheten! Känner mig oerhört lycklig att vi snart får ett gemensamt hem, jag & mina små hjärtan. Det kryper redan lite i fingrarna att få börja inreda alltsammans. Bara tanken av ett bebisrum får glöden i mina ögon att börja brinna..

Jag är fortfarande väldigt tidig i min graviditet & vet ännu inte helt säkert vilken vecka jag kliver in i om bara några timmar. På måndag ringer jag sjukhuset igen, hoppas kunna komma in så snart som möjligt & göra ett ultraljud. Enligt barnmorskans beräkning är det vecka 7 som står på tur här näst..

Jag har fortfarande inte riktigt förstått det, utan känner mest hur hjärtat hoppar omkring av glädje där inne. Till och med min själ glittrar!

Jag ljuger om jag säger att det syns mer än vad det känns. Hormonerna gör lite som dem vill med mig just nu, och jag har jättelätt för att börja svettas & vända taggarna utåt. Mornarna har de senaste 2 veckorna var galet jobbiga pga illamåeendet. Här om dagen brast det till & med i duschen..

Jag är beroende av apelsinjuice med fruktkött i som jag inte kan börja min dag utan.

Andra konstigheter är maten, jag äter rätter som jag aldrig någonsin skulle petat på för 7 veckor sedan! Fiskgratäng, köttbullar med potatismos & brunsås är exempel.

Det är väl bara början antar jag..




Hej & hallå!
Mitt namn är Johanna Hedberg, eskilstunabo sedan barnsben & född den 29 mars 1990. Här bjuder jag er på min vardagsmeny ur livet som inredningsintresserad, gottegris & blivande mamma!

Varmt välkomna!