2011-10-30
  16:24:06

Eko i kaffeburken

Förstår inte riktigt hur jag kan vara såhär trött fastän jag sovit bort hela förmiddagen. Allt jag har gjort är att ligga på soffan & glo film. Mamma, pappa & lillebror var förbi en sväng också,och sade hej, men inte ens en promenad till ica orkade jag med- så kaffeburken var aldeles tom när de anlände. Stackare!

Har funderat på att baka något, men kan inte komma på vad.. Och klockan står ju inte direkt stilla. Det är snart dags för kvällsmat! Är sugen på pasta idag.. Kanske köttfärssås till?

Dags att skura toaletten & dammsuga lite. Något vettigt måste jag åtminstonde hinna med..

Kila tittar på family guy, sötnos!




2011-10-29
  19:54:55

Lördagsfix

Oavsett om jag slitit arslet av mig på jobbet idag så kan jag inte undvika den svaga sprudlande positiva känsla som virvlar omkring lite i kroppen på mig ikväll. Kanske har det med morgondagens ledighet & göra, som jag har längtat efter att slippa vakna till min förbannade väckarklocka! Jag har med andra ord hela dagen på mig att sova ut.

Springer lite mellan köket & vardagsrummet för tillfället, håller på med maten och försöker spana in postkodsmiljonären på tv samtidigt. Med telefonen i högsta hugg dessutom! Tur man är kvinna & kan göra flera saker samtidigt.

Ikväll blir det lövbiff med kroketter, beasås & lots of grönsaker. Till efterrätt har jag laddat upp en stor skål med stavformade gurkbitar & morötter. Här skall det dippas som aldrig förr! Synd att min sockertopp inte är hemma & gör mig sällskap bara.. Hade vart pricket över i:t.

Nåväl, desto mer gottis till mig ;)


2011-10-28
  20:48:59

Fredagsgos

Ljuva fredag! Ligger på sofflocket framför idol med tända ljus & stora godispåsen brevid mig. Är proppmätt efter calzonen, och inväntar sakta men snart nog glass med jordgubbar. Är det helg så är det..

Fick höra idag att kvaliten på bilderna jag lägger upp här inte är något vidare.. Vill påminna att jag bloggar från mobilen, vilket betyder att bilderna också kommer direkt därifrån. Men bättre än inget alls i guess ;)

Nu ska jag smutta vidare på colan och trycka i mig lite nougat. Mums!

Jämfört med förra magbilden från vecka 10, är jag en liten knubbsäl idag! Här ser ni min bebiskula i vecka 14.

Puss på er!


2011-10-27
  22:10:05

Vecka 10

Pluttmagen i vecka 10


2011-10-27
  21:35:36

Aj

Då var ytterligare en dag förbi, helt galet vad fort tiden går. Imorgon är det helg igen, och snart går vi in i november månad! Jag trampar dessutom in i vecka 15 av min graviditet enligt preliminär beräkning. Jag hoppas allt fortsätter så pass bra som det hitils gjort, & att allt ser fint ut på ultaljudet den 18:e.

Jag har jobbat stängning idag & orkade inte lyfta ett finger för att laga mat när jag kom innanför dörren här hemma. Det fick bli tonfisksallad, helt ok.

Nu tänker jag kika på robinsson någon minut till innan det är dags att krypa ned. Mitt huvud skriker migrän & jag mår jätteilla för tillfället.. Fyy!

Tussarna hälsar godnatt till er.


2011-10-26
  21:48:47

Tunga timmar

Arbetstimmarna blev längre än planerat idag, fru chef ligger sjuk & självklart gäller det att rycka in när chanserna finns. Rakt på sak har jag inte så mycket annat att välja på, jag måste rycka in.

Kom hem för någon timme sedan & tog med mig en kebab med ris efter vägen. Är så sjukt mätt att jag inte orkar annat än rulla omkring i soffan, känns som jag vuxit fast nästan. Jag är så sjukligt mätt så det finns inte!

Ligger & kikar lite på 7:an, Per morberg är för jävla duktig han! Låter mig inspereras av karln någon halvtimme till, sedan måste jag sova. Hela kroppen gäspar på mig redan nu..

Kila ligger brevid mig just nu & ser rätt trött ut hon också, mitt lilla hjärta.


2011-10-26
  00:07:55

Skön dag

Precis som rubriken lyder så har dagen var hel skön, det blev som tidigare nämnt en tur med Josefin & hennes söta systeryster på tunapark. Efter en latte & lite "babylooking" i butikerna återvände jag sedan hem med en fet mc flurry i handen. Mätt, lagom lycklig & belåten..

Har ikväll tvättat & donat här hemma med mitt lillstora russin ( är det ok att kalla sin man för det? ) jag gillar det hur som helst. Vi avrundade kvällen med lövbiffsroulader, pommes & beasås framför en hyrfilm. En tecknad sådan. Helt okej faktiskt..

Nu måste jag göra ett försök till & sova så jag orkar upp till jobbet imorgon.

Natti natti!


2011-10-25
  14:57:33

Trötteliten

Vaknade så sent som vid 13-tiden idag. Jag sitter fortfarande, två timmar senare i soffan & gäspar. Mina ögon är helt tårfyllda, och jag skulle inte ha något emot ytterligare några timmars sömn. Men icke!

Körde precis igång en maskin med tvätt & skall snart förflytta mig hemifrån för en stund. Det blir en fika på tuna park tillsammans med Josefin, jag hoppas för gudsskull att det inte är hysteri! Men tanke på löning och allt..

Inte för att det skulle spela mig någon roll, men är man trött på människor, så är man. Hehe

Dags att dra på sig stövlarna & jackan nu, hej sålänge!


2011-10-24
  21:32:09

Hostig

Då var man äntligen på hemmaplan. Jag har precis tryckt i mig sista måltiden för dagen, vilket fick bli kyckling & ris. Värdelöst, för jag missade kryddorna idag. Eller också är mina smaklökar tillfälligt ur funktion..

Hostar som en tok, förstår inte riktigt vad som är felet. Torrhosta dessutom, gör förbannat ont både i hals & lungor. Någon som har förslag på bra hostdämpande medecin?

Här är kottens nya sötsker som jag skrev om i tidigare inlägg..






2011-10-24
  17:55:52

Babyshoping

Idag vaknade jag lycklig, lite lyckligare än vanligt faktiskt. Jag vet inte om det är hormonerna som spökar igen, med tanke på att jag somnade som ett åskmoln igår. Nåväl, jag får tacka herren i det blå för en bra dag trots allt.

Sitter för tillfället på bussen påväg hem från jobbet nu, slutade för ett par timmar sedan- men eftersom det börjar dofta julstämning bland butikerna finns det inte en chans att jag kan hålla mig borta. Jag har hittat hur mycket myssaker som helst! Ljusstakar, glitter, granar & julkort. Blir helt till mig av bara tanken..

Har även inte kunnat låta bli att titta sötsaker till kotten. Det är ju nästan sjukligt! Närmare ett halvår kvar ju.. Idag har h*n fått en mössa, ett par tofflor, en body & en pyjamas. Hihi!

Dags att kliva av, hej på er sålänge!


2011-10-23
  23:42:55

Nu när det är tufft

Har precis plattsat mig under täcket, & som vanligt utan honom. Tur jag har mina små kissebebisar & kotteliten hos mig, utan dem vore jag nog ensmast i världen. Ser inte fram emot morgondagen för då skall jag nämligen jobba på tuna park, vilket för mig är bland det absolut värsta som finns! Saken blir ju heller inte så mycket bättre av att jag måste ta mig dit med buss, & att åka buss tillhör minsann hat-kategorin på min livslånga lista det också!

Nog med gnäll, nu behöver jag sova lite om jag skall orka med den där bussjäveln imorgon! ( har det för övrigt jävligt rörigt bland hormonerna just nu, jag kan grina i fem minuter & sedan vara flyförbannad. 3 sekunder efteråt är allt som vanligt igen? )

Jag accepterar det, men enbart eftersom jag vet att den lilla diamanten är värd det. Hoppas det går över snart..

Den här boken har några månader till att fylla, tänk vad stolt man måste känna sig när man sedan kan bläddra tillbaka & se vad vi gått igenom..


2011-10-23
  00:46:02

Ett satans liv

Man skulle kunna säga att det är fest här ute på gatan, för kronhuvuderna är inte direkt diskreta i sina fyllekärror där de hänger ut från rutan & gapar något som bara är störande & oljud. Vad är problemet? Jag känner hur hormonerna kokar i kroppen på mig för tillfället, vill bara ställa mig på balkongen och gapa åt dem att hålla truten. Men som om det skulle hjälpa..

Det enda jag behöver i hela världen just nu är faktiskt.. en dusch! Men ork till det är jag inte ens i närheten utav. Jag borde ligga till sängs för länge sedan med tanke på att jag jobbar imorgon, men inte ens det orkar jag! Söker lite sympati hos er.

Har tittat på filmen allt för min syster ikväll, jisses vad bra den är. Jag har filmen själv, och har säkert sett den sjuttioelva gånger. Konstigt nog finns det inga undantag, jag har bölat mig igenom filmen minst lika många gånger. Den är så obehagligt fin..

Och med det ville jag få fram att, ni som inte har sett den- se den!

Nu skall jag krypa ned med tussarna i sängen & vänta på att min gullnos skall komma hem. Tänk att kotten i min mage växer så det knakar, nu i vecka 14 bör h*n vara såhär stor ungefär! 


2011-10-22
  20:54:33

Underverk!

Jösses Amalia! Ligger helt utslagen på soffan efter en helt ofattbart fantastisk måltid. Förstår inte riktigt själv hur jag kunde lyckas så bra! Det blev potatisgratäng med ungsstekt fläskfilé i chili & honungsmarinad, grekisk sallad och kallsås. Eftersom maten bara brukar bli "sådär" hemma hos oss, är jag måttligt belåten för minst ett par dagar till framöver. Hurra för mig!

Har för övrigt haft det bra körigt på jobbet idag, så väl förtjänt av ytterligare en myskväll framför tvn är jag väl värd. Gräddbakelser, choklad & cola står på menyn!

Det är lika bra att börja skämma bort lillkotte i magen redan nu. Hihi!
Trevlig kväll alla!


2011-10-22
  00:30:58

Idolfredag

Det har vart en lugn dag på jobbet, vilket är väl uppskattat när jag imorse började att må illa igen. Dagen började med en spya före frukost, och sedan en efteråt. Magen kurrade för fullt i många timmar innan det var dags för lunch, och självklart började jag även då att hulka omkring. Men mer än en sur uppstötning blev det minsann inte! Vad äcklig jag är, jag vet.

Jag har ikväll tillbringat timmarna framför idol tillsammans med mina små hjärtan. Karln i huset har som vanligt inte vart hemma, men jag börjar vänja mig vid det och vågar säga att jag trivs bra endå. Han dyker ju endå upp förr eller senare..

Min mage är sprängfylld efter alla gottesaker som jag stoppat i mig. Wokgryta, chokladwienerbröd & massor av gurka med dipp! Och för att inte tala om colan.. Tanken får mig att må mer illa än själva känslan, så vi släpper det där nu.

Nu skall jag röja upp lite efter mig i köket, sedan blir det en dusch innan läggdags.
Imorgon väntas en betydligt rörigare dag på jobbet, det är jag säker på!

Godnatt alla.

Åh vad söt min lilla jordgubbe kommer bli i den här!


2011-10-21
  23:22:15

Fest hos Bagge

Enda sedan första gången jag såg det här klippet, vilket var för någon vecka sedan, så har jag skrattat lika mycket varje gång. Kan till viss del ha & göra med min halvkassa humor..

Dock är fortfarande en av mina stora drömmar att någon gång i framtiden få krama bagge. Jag kan sätta en tusenlapp på att han är bland det kramgóaste som finns i hela världen! Och det sista jag tänker tillägga i det här inlägget är: Martin björk är faktiskt sexig!



2011-10-20
  19:13:46

Ordning & reda

Skönt med ytterligare två dagars ledighet, man skulle kunna säga att jag åstakommit allt vad jag egentligen inte borde. Har inte orkat lyft ett finger för allt fix & trix här hemma. Vet liksom inte vart man skall börja! Tycker jag plockar ordning flera gånger om dagen, frågan är ju bara varför ordningen aldrig håller sig som den ska? Läs det dolda nyckelordet i min text [:karlar].

Ligger för tillfället helt utslagen i soffan, har tryckt i mig några mandariner & funderar på vad jag skall ordna till kvällsmat. Kanske blir det bara en varm macka eller något! Finner liksom ingen ork till att ställa mig framför spisen när jag nyss gjort rent den. Imogrgon har jag i vilket fall som helst planerat pannkakor med grädde & sylt!

För övrigt så är den här veckan också snart slut och jag kan inte riktigt fatta vart tiden tar vägen någonstans, det närmar sig sakta men säkert november månad- och jag kan inte låta bli att paniklängta till den 18:e! Ultraljud.. Jag vill se, jag vill höra!

Nej, nu skriker magen efter mat! Hej sålänge.


Luring.

2011-10-17
  22:44:34

Oro av lycka

Nu börjar ögonlocken bli tunga, & det är strax dags att krypa ned under täcket. Det har vart en lång dag och jag har sovit rätt dåligt inatt, kanske kan det bero på all onödig oro. Jag kan nämligen inte sluta gå omkring & noja mig över hur jag skall berätta min glada nyhet för chefen. Jag är bokstavligen talat livrädd! För alla andra (nära & kära ) har det liksom bara slinkit ur mig, av ren glädje med stjärnor i ögonen. Men nu? .. Jag förstår ingenting, vill bara få det gjort. Men när, hur och var? En sak är åtminstonde säker, och det är att jag inte ser fram emot det!

Har burrat ned mig i soffan under vår gröna lurviga pläd tillsammans med ett tänt ljus, lite té och några skorpor. ( Fördelen med att jobba på ett konditori är att man kan få dem nygräddade ) Mums! Jag njuter lite i min ensamhet, blir självklart inte helt komplett utan att mitt hjärta är på platts- men förhoppningsvis kommer han snart hem.. 

Kliver förövrigt stolt in i vecka 13 idag, tiden går ruskigt fort nu- och det bästa med allt är att det bara känns bättre & bättre

Bjuder på en första magbild från vecka 6, här börjar det synas att något är på G!


2011-10-14
  23:28:42

Godkväll

Gäsp! Jag håller med, min blogg är sjukt trisst att ens titta in på eftersom den inte inehåller annat än text, tex och bara ännu mera text just nu. Sedan jag bytte blogg har det blivit knapert med bilder allt eftersom vi hållt på & flyttat i några veckor nu, men också eftersom jag valt att suga på den hårda karamellen ett tag till. Det är fortfarande bara hälften av mina förra läsare som känner till att jag fortfarande bloggar, och jag har ännu inte berättat för alla att jag väntar barn.

Det där med att lägga ut magbilder kommer så småningom, jag lovar! Har minst ett från varje vecka sedan jag fick veta det ( v 5 ). 8 kilo tyngre, det är vad jag är. Och en kagge sitter som aldrig förr, den är lite jobbig att ha den där men samtidigt så älskar jag att vecka efter vecka se hur den växer sig allt större. Tänk att det befinner sig ett liv där inne! Åh, min lilla "kotte"- som jag kallar den lille krabaten för just nu. Gud vad jag längtar till första ultraljudet, kan inte dagarna bara gå lite fortare nu.

Jag har fortfarande inte bestämmt mig för om jag vill veta vilket kön kotten har.. men förmodligen kommer jag/ vi inte att kunna hålla oss!

2011-10-11
  23:22:34

Mobilt inlägg

Idag är ingen bra dag, känner mig missnöjd med precis allt. Min arbetsinsatts på jobbet har vart kass, & atmosfären hemma innanför dörren är bara tung att andas. Jag har börjat fundera på vad som verkligen gör mig glad här i livet & ältar det jag hitils lyckats prioritera fram. Jag är inte olycklig, men det skulle vara en ren lögn att påstå mig vara nöjd och belåten över min livssituation. Jag är så orolig att något skall gå snett nu, när jag är så nära. Lite drygt 7 månader kvar, kom igen Johanna.. Du fixar det här! Jag ska bli mamma, gud skall giva mig något att leva för. Detta är för övrigt första gången jag bloggar via mobilen, spännande & se om det fungerar.. Nu skall jag nanna kudden, själv som vanligt..


2011-10-08
  21:55:57

Matvrak

Tiden går så fort nu, och jag är verkligen urusel på att unna mig kvalitetstid. Så fort jag får en liten stund eller ledig dag över så sover jag, eller pysslar lite i vårt nya hem som jag börjar känna mig hemmastadd i. Det är fortfarande mycket som inte är på sin platts..

På grund av detta så har bloggandet blivit lite "lamt" på sistone, men jag kommer nog igång snart igen. Jag har ju lite att dokumentera i veckorna som sagt ;)

På sistone har jag inte kännt av så mycket av varken illamåeende eller svettningar, utan har mer fått smaka på trötthet och ängsliga dagar. Ibland har jag vaknat upp & kännt mig som världens mest misslyckade människa utan anledning? Jag har också kännt spänningar i magen under nattetid, då jag vaknat av att jag hastigt kurar ihop mig i fosterstälning. Skulle kunna beskrivas som ett sendrag- fast i magen då.

Nu måste jag rota i kylen och försöka hitta något att äta, jag är vrålhungrig!


Kärlek. Sommaren-06

2011-10-08
  21:20:38

Vecka 11

" Bebisen skall bli runt 6 cm lång under veckan, och längden består till hälften av huvudet. När bebisen föds är huvudet ungefär en fjärdedel av kroppens längd. Vid den här tiden kan man se både tunga, läppar och naglar som börjar växa fram. Händerna kan stängas vid beröring. "

Hej & hallå!
Mitt namn är Johanna Hedberg, eskilstunabo sedan barnsben & född den 29 mars 1990. Här bjuder jag er på min vardagsmeny ur livet som inredningsintresserad, gottegris & blivande mamma!

Varmt välkomna!